DRUM JUDETEAN MODERNIZAT CU 26 MILIOANE LEI – Consiliul Judetean Mehedinti a semnat contractul pentru modernizarea DJ 606A, intre Dumbrava si Plopi

Contractul pentru reabilitarea si modernizarea drumului judetean Dumbrava-Plopi a fost semnat. Lucrarile ar urma sa inceapa la primavara.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru proiectare, asistenta tehnica si executie pentru obiectivul de investitii ”Reabilitare/modernizare DJ 606A, Dumbrava (sfarsit sector modernizat) – Plopi (int. cu DJ 561A), drum in lungime de 13 kilometri, lucrarile fiind finantate in cadrul unui proiect implementat de Consiliul Judetean Mehedinti si finantat prin Programul National “Anghel Saligny”.

Valoarea contractului este de 26.222.690 lei, cu TVA.

Drumul este vechi, degradat, circulatia devenise greoaie si era dificil sa facem chiar si reparatii in cadrul programului de intretinere. Este o promisiune pe care le-am facut-o locuitorilor din Dumbrava cu multi ani in urma, aceea de a le asigura o infrastructura rutiera de cea mai buna calitate. Am reusit sa asfaltam pe buget propriu, drumul judetean care traverseaza satul Albulesti, in lungime de 4 kilometri, iar acum am accesat fonduri guvernamentale pentru a continua investitia. Estimam ca in primavara acestui an lucrarile sa inceapa. Pe langa reabilitarea drumului, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor pe toata lungimea traseului, podete transversale, legaturi cu drumurile laterale, accese la proprietati, dar si lucrari privind siguranta circulatiei. In plus, platforma drumului se va largi de la 5,5 km, la 6,5 km”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

La semnarea contractului cu reprezentantul asocierii de constructori care a castigat licitatia, a participat primarul comunei Dumbrava. Catalin Enache a aratat ca aceasta este cea mai importanta investitie pentru locuitorii din Dumbrava, care impreuna cu celelalte realizate de Consiliul Judetean in infrastructura rutiera, contribuie la imbunatatirea conditiilor de trafic si scurtarea cu mult a timpului in care se parcurge traseul pana la Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, recent a fost deschisa procedura de receptie la terminarea lucrarilor in cazul investitiei realizata de Consiliul Judetean Mehedinti, pe DJ 561A, intre localitatile Oprisor (intersectia cu DJ 563) si Plenita.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu a mers la fata locului impreuna cu primarul comunei Oprisor, Constantin Garleanu, viceprimarul Ion Durla si reprezentantii constructorului pentru a vedea lucrarea la final.

Este vorba despre o lungime de 2,105 km de drum degradat pana in urma cu cinci luni, pe care s-a turnat un strat nou de asfalt, s-au realizat rigole carosabile, legaturi cu drumurile laterale, lucrari pentru siguranta circulatiei, marcaje transversale si s-au montat indicatoare. Totodata, a fost realizata o platforma de cantarire ce va fi folosita pentru verificarea respectarii tonajelor de catre transportatori pe drumul respectiv.

Lucrarea este foarte importanta si pentru locuitorii din comuna Oprisor care merg la sfarsitul saptamanii la targul din Plenita, dar si pentru cei care tranziteaza ocazional judetul Mehedinti. Drumul continua investitia precedenta realizata de Consiliul Judetean, in reabilitarea drumului judetean Oprisor – Balacita si granita cu judetul Dolj. Facem drumuri bune!”, a transmis presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Aladin Georgescu.

Articolul precedentPERFORMANTA OLIMPICILOR, RECOMPENSATA IN SECTORUL 3! – Primarul Robert Negoita a premiat cu 180.000 lei 18 elevi de la Liceul International de Informatica Bucuresti (Foto)
Articolul următorS-A STABILIT LISTA CU EXPROPRIERILE PENTRU DRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA – Ministerul Transporturilor propune exproprieri de 105 milioane lei pentru drumul expres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.