LOTUL 2 SEBES-TURDA A AJUNS LA ASFALT – Avans important pe Autostrada Sebes-Turda. Ministrul Transporturilor: „Lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru Romania”

Anunt important din partea ministrului Transporturilor si Infrastructurii Catalin Drula. Autostrada Sebes-Turda, Lotul 2, a inregistrat un important avans, ajungand la un stadiu al lucrarilor de 90%. Se preconizeaza astfel ca in acest an se va putea circula pe intreaga autostrada Sebes-Turda, de indata ce si Lotul 2 va fi finalizat in intregime.

Potrivit informatiilor oferite de ministrul Transporturilor Catalin Drula pe pagina sa de Facebook, s-a inceput turnarea covorului final de asfalt, fiind in lucru si montarea de parapete, spatiile de servicii si sistemul de scurgere a apelor. In ce priveste viaductul peste calea ferata de la Teius, Catalin Drula precizeaza ca se executa ultimele umpluturi.

Iata anuntul ministrului Catalin Drula:

„A10 SEBES-TURDA – SE ASTERNE ULTIMUL STRAT DE ASFALT PE LOTUL 2. STADIUL LUCRARILOR: 90% Lotul 2 al autostrazii Sebes-Turda este unul dintre proiectele prioritare pentru Romania.

Pe cei 24,2 km ai tronsonului – de la Paraul Iovului la Aiud – a inceput turnarea covorului final de asfalt. Se mai lucreaza la:

– montarea de parapete,

– spatiile de servicii,

– sistemul de scurgere a apelor,

– iar la viaductul peste calea ferata de la Teius se executa ultimele umpluturi.

Facem toate eforturile sa ne asiguram ca antreprenorul isi respecta graficele asumate, astfel incat anul acesta sa circulam pe intreaga autostrada Sebes-Turda”.

Amintim ca in primavara acestui an, presedintele AKTOR, Christos Panagiotopoulos a avut un dialog prin videoconferinta cu ministrul Transporturilor Catalin Drula, in cadrul careia au punctat importanta proiectelor din tara noastra. In cadrul discutiilor, Christos Panagiotopoulos l-a asigurat pe Catalin Drula ca va superviza personal progresul proiectelor pe care compania Aktor le deruleaza in Romania, puand accent pe autostrada Sebes-Turda, in cazul careia a dat asigurari ca in 2021 va deveni operationala prin finalizarea Lotului 2.

De altfel, intr-un interviu acordat Lumea Infrastructurii, presedintele AKTOR a dorit sa isi ceara scuze pentru intarzierile inregistrate la proiect, oferind din nou garantii ca in aceasta toamna proiectul va fi finalizat: „Stiu ca prioritatea Aktor este Sebes Turda Lotul 2, stiu foarte multe detalii despre acest proiect si va pot asigura ca in toamna acestui an se va circula pe aceasta autostrada in totalitate si doresc sa imi cer scuze in numele Aktor tuturor romanilor care stau in trafic mai ales in zona Teius si le promit ca in cateva luni se va circula pe aceasta autostrada !”

Precizam ca Lotul 2 al Autostrazii Sebes-Turda totalizeaza o lungime de 24,25 km, executia lucrarilor fiind efectuata de Asocierea AKTOR TEHNICAL SOCIETE ANONYME (AKTOR SA) – SC EURO CONSTRUCT TRADING 98 SRL. Valoarea totala a proiectului se ridica la 549,33 milioane lei, fara TVA.

Darea in folosinta a Lotului 2 al Autostrazii Sebes-Turda este estimata pentru luna noiembrie 2021.

Articolul precedentTURCII DE LA KARSAN CASTIGA CONTRACTE DE 175 MILIOANE LEI – Brasov si Timisoara achizitioneaza 56 autobuze electrice
Articolul următorBLUE AIR SI WIZZ AIR LANSEAZA RUTE NOI – Companiile low-cost mizeaza pe Spania, Danemarca si Irlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.