INTERVIU CU PRESEDINTELE AKTOR IN ROMANIA – Christos Panagiotopoulos face marele anunt: „In toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebes Turda”. Compania Aktor opereaza si lucrari de cale ferata in tara noastra

Noul Presedinte al grupului grec AKTOR, dl ing Christos PANAGIOTOPOULOS (foto) a sosit in Romania dupa ce a primit reconfirmarea in pozitia de Presedinte al companiei Aktor, din partea investitorului care controleaza grupul ELLAKTOR, Fondul Reggeborgh – Olanda.

Tinand cont de expertiza acestuia in domeniu, precum si de cunoasterea indeaproape a situatiilor in care regasim tara noastra din punct de vedere alinfrastructurii, publicatia Lumea Infrastructurii a realizat un interviu cu presedintele Aktor Christos Panagiotopoulos. Un interviu in care presedintele Aktor si-a expus viziunea despre piata infrastructurii din Romania, situatia contractelor pe care Aktor le are in Romania si bineinteles, despre viitor.

Asa am putut afla faptul ca Romania este principala piata pentru Aktor, dupa Grecia, din punct de vedere al dezvoltarii proiectelor de infrastructura, ca in toamna acestui an se va putea circula pe lotul 2 din autostrada Sebes Turda Lotul 2, angajament pe care presedintele Aktor Panagiotopoulos l-a facut in fata membrilor Guvernului roman, ca grupul Aktor are in derulare trei contracte pentru lucrari de cale ferata in tara noastra dar si ca in curand se va dezvolta pe parte imobiliara, prin firma REDS, membra a grupului ELLAKTOR.

Redam in continuare interviul cu presedintele Aktor Romania Christos Panagiotopoulos:

Domnule Presedinte, cum gasiti Romania si ce impresie aveti despre infrastructura din tara noastra?

In primul rand doresc sa va multumesc pentru amabilitatea de a imi lua acest interviu. Romania este o tara superba, cu foarte multe locuri minunate, aveti munte, aveti mare, aveti multa industrie, si infrastructura din tara dumneavoastra este intr o continua dezvoltare. Beneficiati de foarte multe fonduri europene, aveti un master plan foarte complex, acum vad ca sunt foarte multe santiere in desfasurare iar Ministerul Transporturilor prin CNAIR, CFR, Metrorex, lanseaza licitatii noi de valori importante. Asadar vreau sa subliniez ca Romania ca si piata a infrastructurii, dupa Grecia, este principala piata pentru Aktor, pe care dorim sa o sustinem in mod real si sa o dezvoltam. Am decis la nivel de Grup, sa ne retragem din anumite tari si sa ne focusam pe pietele cu adevarat importante, cum este Romania.

Asadar proiectele Aktor in Romania vor beneficia de o sustinere financiara si tehnica mai buna decat pana acum? Stiti ca sunt cateva contracte, cum ar fi autostrada Sebes Turda Lot2, intr un stadiu nu tocmai multumitor.

Ce doresc sa va spun in primul rand si sa va asigur, este ca in aceste doua zile in Bucuresti, am avut intalniri cu Oficialitatile Guvernamentale responsabile de infrastructura, cu factorii de decizie si i am asigurat cu toata seriozitatea si responsabilitatea pe care o am ca Presedinte Aktor, ca voi sustine si voi debloca tot ceea ce in trecut nu a functionat si ma voi ocupa personal sa urmaresc evolutia tuturor santierelor. Am promis acest lucru celor mai importanti membri ai Guvernului Romaniei si ma voi tine de cuvant. La ultima Adunare Generala a actionarilor din luna Aprilie s a hotarat marirea capitalului cu 120 milioane de euro, parte din aceasta suma se va indrepta catre Romania tocmai a pentru a putea sustine ceea ce ne dorim, si anume performanta si livrarea de proiecte, nu doar vorbe.

Stiu ca prioritatea Aktor este Sebes Turda Lotul 2, stiu foarte multe detalii despre acest proiect si va pot asigura ca in toamna acestui an se va circula pe aceasta autostrada in totalitate si doresc sa imi cer scuze in numele Aktor tuturor romanilor care stau in trafic mai ales in zona Teius si le promit ca in cateva luni se va circula pe aceasta autostrada !

Un alt proiect de mare importanta pe care il aveti este Centura Bucuresti A0 lotul 3 sud, si aici sunteti putin intarziati, ce ne puteti spune despre acest contract?!

Asa este, insa cred ca deja am depasit toate dificultatile si in luna IUNIE vom primi Autorizatia de Construire, dupa care ma voi ocupa ca mobilizarea Aktor sa arate seriozitatea si forta cu care abordam acest proiect.

Atat in Grecia cat si in strainatate, tari precum Qatar, Aktor este considerata o companie cu mare experienta in realizarea de tuneluri. In Romania aveti cateva contracte importante de linie ferata, inclusiv tuneluri, care este stadiul lor?!

Asa este, Aktor are in derulare trei contracte pentru lucrari de cale ferata, la doua dintre ele este lider, si inca un contract pe care l am finalizat, Micasasa Coslariu.

Cele trei contracte in derulare sunt Gurasada Ilteu, cu un progres de 40% si Brasov Sighisoara Lotul 1 si 3, inceput in 2020 si Lotul 2, pe care l am inceput in 2021, iar aici intr adevar va confirm, este un proiect cu 4 tuneluri, care se vor realiza in paralel cu 4 TBM uri, lucru foarte rar atat in Europa cat si in lume.

Ce strategie aveti pe viitor in Romania?!

Asa cum am spus si la inceput, Romania este de importanta strategica; am participat la toate licitatiile, vom participa in continuare, stim ca Guvernul Romaniei a avut un mare succes cu programul PNRR si din cele 30 miliarde euro, 8,5 miliarde vor fi doar pt infrastructura. Ne dorim ca Aktor sa si isi recapete numele si imaginea pe care trebuie sa le aiba cu adevarat! In plus, ca o noutate probabil, va anunt ca prin firma REDS, membra a grupului ELLAKTOR, vom reincepe activitatea de dezvoltare imobiliara. REDS detine cateva proprietati importante in Bucuresti, achizitionate acum 10/11 ani si am hotarat ca anul acesta vom incepe aceste dezvoltari imobiliare, rezidential si birouri.

Va spun acestea strict pentru a intari faptul ca tratam Romania cu maxima importanta si vreau sa va promit ca pe langa tot ceea ce facem, pe langa locurile noi de munca pe care le creem incepand cu anul acesta in noile proiecte, peste 500 locuri de munca, vom finaliza Sebes Turda si anul acesta se va circula pe aceasta autostrada!

Domnule Presedinte va multumim pt timpul, acordat, va uram succes si vom urmari evolutia “ noului Aktor” in Romania.

Articolul precedentCFR SA LANSEAZA O NOUA LICITATIE – Valoarea estimata a contractului pentru repararea Viaductului Carcea este de circa 150.000 euro
Articolul următorUN IMPORTANT FURNIZOR DE SERVICII DE LOGISTICA SE LISTEAZA PE BURSA – Compania are afaceri de 520 milioane lei

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.