CFR SA LANSEAZA O NOUA LICITATIE – Valoarea estimata a contractului pentru repararea Viaductului Carcea este de circa 150.000 euro

Regionala Craiova a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA a lansat vineri, 21 mai, o licitatie pentru repararea Viaductului Carcea, grav avariat in 2018, in valoare de aproximativ 150.000 de euro.

Pretul estimat este de peste 60% mai mare decat cel de la licitatiile lansate in noiembrie 2019 si februarie 2020 de CFR SA, licitatii anulate din lipsa de oferte.

In sistemul electronic de achizitii publice a fost postat anuntul de licitatie ce are ca obiect ”Reparatii tablierul nr. 1 de pe firul II al Viaductului Carcea amplasat la km 200+306 al liniei 100 Videle-Orsova ”.

Potrivit anuntului, lucrarea ce urmeaza a fi achizitionata consta in revizuirea pozitiilor aparatelor de reazem si a unghiurilor de rotire a rulourilor aparatelor de reazem mobile la tablierul de pe firul II; introducerea in spatele culeei C1 fir II a unui podet provizoriu U5 in vederea descarcarii terasamentului; executarea reparatiilor elementelor structurale avariate ale tablierului nr. 1 de pe firul II; executarea unor rezem[ri suplimentare a celor trei tabliere de pe firul II, cu stive de traverse montate sub rigidizarile riglei inferioare a cadrelor transversale finale ale tablierelor conform solutiilor de alcatuire a stivelor din proiect; executarea unui trotuar nou, prin montarea unor console noi la tablieretele 1, 2 de pe firul II pe partea dinspre firul I si refacerea podinei de trotuar cu dulapi metalici transversali; executarea unui parapet nou pe trotuarele dinspre firul I, pe lungimea tablierelor 1 si 2 de pe firul II; refacerea zidului de garda pe zona firului II la culeea Videle.

Valoarea totala estimata a contractului este de 746.434 lei, echivalentul a putin peste 150.000 de euro. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 iunie 2021, ora 15,00, iar durata acestuia este de trei luni.

Repararea Viaductului Carcea, la a treia incercare

La finele lunii februarie 2020, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA lansase o licitatie pentru Viaductul Carcea,potrivit cubferoviar.ro

La vremea respectiva, valoarea totala estimata a lucrarilor executate era de 446.689,72 lei fara TVA. Asta dupa ce, la finele lunii noiembrie 2019, CFR SA lansase o licitatie similara, cu aceeasi valoare estimata, la care nu se prezentase niciun ofertant. Situatia s-a repetat si la licitatia lansata in februarie 2020 – nicio firma nu a depus oferta.

Pe 12 august 2018 s-a prabusit firul 1 de la Viaductul Carcea

La data de 12 august 2018, un tren de marfa a deraiat pe firul I al Viaductului Carcea, dupa ce mecanicul de locomotiva a depasit semnalul de circulatie aflat pe culoarea rosie si a intrat pe firul inchis pentru lucrari. Viaductul se afla la 9 km de gara Craiova, la 45 km de Caracal si la 200 km de Bucuresti.

Sase vagoane au deraiat si au cazut de la o inaltime de peste 20 de metri. Nu s-au inregistrat victime omenesti, dar un tronson al viaductului s-a prabusit odata cu vagoanele.

In urma accidentului, circulatia feroviara a fost inchisa pe raza Regionalei Craiova, intre statiile CF Malu Mare si Banu Maracine. Trenul circula pe relatia Slobozia Veche – Curtici. Mecanicul de locomotiva a fost testat cu etilotest si a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool in sange. Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, pe numele acestuia s-a deschis dosar penal pentru comiterea infractiunilor de prezenta la serviciu sub influenta alcoolului sau a altor substante si distrugerea sau semnalizarea falsa in cazul producerii unui accident.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.