CFR SA LANSEAZA O NOUA LICITATIE – Valoarea estimata a contractului pentru repararea Viaductului Carcea este de circa 150.000 euro

Regionala Craiova a Companiei Nationale de Cai Ferate CFR SA a lansat vineri, 21 mai, o licitatie pentru repararea Viaductului Carcea, grav avariat in 2018, in valoare de aproximativ 150.000 de euro.

Pretul estimat este de peste 60% mai mare decat cel de la licitatiile lansate in noiembrie 2019 si februarie 2020 de CFR SA, licitatii anulate din lipsa de oferte.

In sistemul electronic de achizitii publice a fost postat anuntul de licitatie ce are ca obiect ”Reparatii tablierul nr. 1 de pe firul II al Viaductului Carcea amplasat la km 200+306 al liniei 100 Videle-Orsova ”.

Potrivit anuntului, lucrarea ce urmeaza a fi achizitionata consta in revizuirea pozitiilor aparatelor de reazem si a unghiurilor de rotire a rulourilor aparatelor de reazem mobile la tablierul de pe firul II; introducerea in spatele culeei C1 fir II a unui podet provizoriu U5 in vederea descarcarii terasamentului; executarea reparatiilor elementelor structurale avariate ale tablierului nr. 1 de pe firul II; executarea unor rezem[ri suplimentare a celor trei tabliere de pe firul II, cu stive de traverse montate sub rigidizarile riglei inferioare a cadrelor transversale finale ale tablierelor conform solutiilor de alcatuire a stivelor din proiect; executarea unui trotuar nou, prin montarea unor console noi la tablieretele 1, 2 de pe firul II pe partea dinspre firul I si refacerea podinei de trotuar cu dulapi metalici transversali; executarea unui parapet nou pe trotuarele dinspre firul I, pe lungimea tablierelor 1 si 2 de pe firul II; refacerea zidului de garda pe zona firului II la culeea Videle.

Valoarea totala estimata a contractului este de 746.434 lei, echivalentul a putin peste 150.000 de euro. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 iunie 2021, ora 15,00, iar durata acestuia este de trei luni.

Repararea Viaductului Carcea, la a treia incercare

La finele lunii februarie 2020, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA lansase o licitatie pentru Viaductul Carcea,potrivit cubferoviar.ro

La vremea respectiva, valoarea totala estimata a lucrarilor executate era de 446.689,72 lei fara TVA. Asta dupa ce, la finele lunii noiembrie 2019, CFR SA lansase o licitatie similara, cu aceeasi valoare estimata, la care nu se prezentase niciun ofertant. Situatia s-a repetat si la licitatia lansata in februarie 2020 – nicio firma nu a depus oferta.

Pe 12 august 2018 s-a prabusit firul 1 de la Viaductul Carcea

La data de 12 august 2018, un tren de marfa a deraiat pe firul I al Viaductului Carcea, dupa ce mecanicul de locomotiva a depasit semnalul de circulatie aflat pe culoarea rosie si a intrat pe firul inchis pentru lucrari. Viaductul se afla la 9 km de gara Craiova, la 45 km de Caracal si la 200 km de Bucuresti.

Sase vagoane au deraiat si au cazut de la o inaltime de peste 20 de metri. Nu s-au inregistrat victime omenesti, dar un tronson al viaductului s-a prabusit odata cu vagoanele.

In urma accidentului, circulatia feroviara a fost inchisa pe raza Regionalei Craiova, intre statiile CF Malu Mare si Banu Maracine. Trenul circula pe relatia Slobozia Veche – Curtici. Mecanicul de locomotiva a fost testat cu etilotest si a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool in sange. Potrivit reprezentantilor IPJ Dolj, pe numele acestuia s-a deschis dosar penal pentru comiterea infractiunilor de prezenta la serviciu sub influenta alcoolului sau a altor substante si distrugerea sau semnalizarea falsa in cazul producerii unui accident.

Articolul precedentMAJORAREA TARIFELOR STB MAI ASTEAPTA – Nicusor Dan spune ca „urgentele” sunt curatenia si punctualitatea
Articolul următorINTERVIU CU PRESEDINTELE AKTOR IN ROMANIA – Christos Panagiotopoulos face marele anunt: „In toamna acestui an se va circula pe autostrada Sebes Turda”. Compania Aktor opereaza si lucrari de cale ferata in tara noastra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.