MAJORAREA TARIFELOR STB MAI ASTEAPTA – Nicusor Dan spune ca „urgentele” sunt curatenia si punctualitatea

Primarul general Nicusor Dan (foto) a comentat vineri, 21 mai, planurile directorului Societatii de Transport Bucuresti (STB), Adrian Crit, de a majora tarifele, dand de inteles ca acestea mai pot astepta pana cand se va asigura curatenia in mijloacele de transport si punctualitatea acestora.

Reamintim ca seful STB, Adrian Crit, a anuntat saptamana trecuta ca va propune un tarif de 3 lei pe ora pe mijloacele de transport in comun si abonamente anuale de 500 de lei. El vrea ca tariful de 1,3 lei pe calatorie sa fie eliminat, invocand faptul ca actualul tarif nu a mai fost modificat de 12 ani.

Pentru moment, eu am doua urgente pe care le-am transmis societatii de transport public. S-au facut ceva progrese, in fiecare dintre ele, imi doresc ca transportul public sa fie mult mai curat decat pana acum si s-au alocat mai multi oameni pentru aceasta actiune. O sa avem prin ADI-ul de transport public si controale pe care o sa le facem independent de STB, ca sa verificam chestiunea asta”, a spus primarul general al Capitalei.

Nicusor Dan s-a referit la punctualitatea tramvaielor, troleibuzelor si autobuzelor, afirmand ca orarul trebuie respectat. Primarul general sustine ca discutia despre schimbarea planului de tarifare poate astepta dupa ce aceste probleme prioritare vor fi rezolvate.

Al doilea lucru pe care pe care vreau sa-l facem este ca orarul sa fie respectat de catre fiecare din autobuze, troleibuze, tramvaie. Cred ca suntem aproape, adica progresul care s-a facut in ultima luna a fost ca soft-ul pe care-l foloseau deja soferii de autobuz permite in acest moment, pentru 90% dintre vehicule, ca soferului sa i se transmita din dispecerat daca este inainte sau dupa orarul pe care-l are si cu cate minute, deci eu cred ca suntem aproape de aceste doua lucruri pe care bucurestenii si le doresc, ca transportul public sa fie curat si ca el sa vina la timp”, a mai declarat edilul Capitalei.

Dupa ce aceste lucruri vor fi realizate, putem sa discutam de tarif. Eu vreau sa realizam aceste doua lucruri pana in vara”, a incheiat primarul Bucurestiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.