AKTOR SI-A LUAT ANGAJAMENTUL – Lotul 2 din Autostrada Sebes-Turda, gata pana in vara. Presedintele companiei elene l-a asigurat pe ministrul Transporturilor Catalin Drula ca nu vor exista intarzieri

Ministrul Transporturilor Catalin Drula a avut un dialog prin videoconferinta in cursul zilei de luni, 8 martie 2021, cu presedintele AKTOR, Christos Panagiotopoulos, in cadrul caruia au reconfirmat increderea si determinarea in cooperarea dintre cele doua parti. Potrivit unui comunicat de presa al AKTOR din 9 martie 2021, in cadrul videoconferintei a fost confirmate parteneriatul strategic si importanta tuturor principalelor proiecte in derulare in tara, fiind oferita garantia ca toate termenele de executie vor fi respectate.

In acest sens, conform precizarilor AKTOR, presedintele companiei elene si-a luat angajamentul ca Lotul 2 din Autostrada Sebes-Turda va fi finalizat pana in vara anului 2021. In ce priveste Lotul 3 al Centurii Bucuresti-Sud, s-a precizat ca executia va incepe la sfarsitul lunii mai a acestui an.

In cadrul discutiilor, presedintele AKTOR, Christos Panagiotopoulos a subliniat importanta pe care o are Romania, asigurandu-l pe ministrul Transporturilor Catalin Drula ca va superviza personal progresul proiectelor. In acest sens, s-a mentionat faptul ca lucrarile continua fara oprire in statia Ilteu si la tunelele pentru proiectul Gurasada, in timp ce in regiunea Brasov doua proiecte majore sunt in lucru: calea ferata Brasov – Sighisoara, care progreseaza, respectiv Lotul 2 pentru care compania urmeaza sa primeasca patru freze pentru tunele. S-a luat nota ca Aktor a livrat recent proiectul Baia Mare – Sighetu Marmatiei.

Redam in continuare comunicatul AKTOR din 9 martie 2021:

„AKTOR : Continuam sa lucram fara oprire in Romania

Recenta videoconferinta cu Ministerul Transporturilor si Infrastructurii din Romania confirma increderea si determinarea in cooperarea dintre cele doua parti

Determinarea cooperarii si dorinta comuna in ceea ce priveste aspectele strategice au fost reconfirmate in cursul recentei videoconferinte dintre Dl. Christos Panagiotopoulos, Presedintele Executiv al AKTOR, si Dl. Catalin Drula, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii din Romania.

Videoconferinta, care a avut loc luni, le-a oferit prilejul reprezentantilor companiei internationale de infrastructura si celor ai Guvernului Romaniei de a confirma parteneriatul strategic si importanta tuturor principalelor proiecte in derulare in tara, respectiv de a sublinia ca toate termenele de executie vor fi respectate.

AKTOR si-a luat angajamentul ca tronsonul din autostrada Sebes – Turda va fi livrat pana la vara, in timp ce constructia Lotului 3 din Centura Bucurestiului ar trebui sa inceapa pana la sfarsitul lunii mai 2021.

Mai mult, s-a mentionat faptul ca lucrarile continua fara oprire in statia Ilteu si la tunelele pentru proiectul Gurasada, in timp ce in regiunea Brasov doua proiecte majore sunt in lucru: calea ferata Brasov – Sighisoara, care progreseaza, respectiv Lotul 2 pentru care compania urmeaza sa primeasca patru freze pentru tunele. S-a luat nota ca Aktor a livrat recent proiectul Baia Mare – Sighetu Marmatiei.

Dl. Panagiotopoulos a subliniat in discutia cu Dl. Ministru Drula importanta pe care o are Romania pentru AKTOR si l-a reasigurat pe acesta ca va superviza personal progresul proiectelor.

La final, s-a convenit ca cele doua parti sa continue sa comunice in mod regulat, astfel incat sa se asigure reluarea fara obstacole a proiectelor de constructii semnificative care se desfașoara in intreaga tara.

Despre AKTOR

Fiind divizie a grupului de constructii ELLAKTOR și a celei mai mari filiale a acestuia, AKTOR detine o pozitie de lider și o prezenta internationala in domeniul infrastructurii, oferind o gama larga de servicii extrem de diversificate in domeniile Constructiei de Infrastructuri, Constructii și Proiecte Industriale, Parcuri Fotovoltaice, Managementului de Cariera, Facilitati Tehnice și Management de Proiect. Proiectele emblematice ale infrastructurii AKTOR in Grecia și in strainatate includ Linia 2 a metroului din Atena, Muzeul Acropolei, Podul Rio-Antirrio, Linia de Aur a metroului din Qatar, Statia de Epurare Atena a Apelor reziduale din Psyttalia, precum și proiectele in derulare ale metroului din Thessaloniki, proiectul Faliro Bay Revamp etc.

Sursa foto: Servus Cluj

Articolul precedentFORD PUMA CUCERESTE MAREA BRITANIE – Seful Ford Europa spune ca modelul fabricat la Craiova a depasit in vanzari Fiesta
Articolul următorLEGEA NOII COMPANII DE INVESTITII RUTIERE A FOST ADOPTATA IN PARLAMENT – Ministrul Transporturilor Catalin Drula: „Nu infiintam o noua companie care sa consume bani publici. Sursa de finantare a CNIR va fi o cota parte din veniturile realizate prin rovinieta”

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.