PRIMUL MODEL ELECTRIC DACIA, DISPONIBIL PRIN „RABLA PLUS” – Producatorul auto anunta oficial lansarea precomenzilor in Romania

Producatorul auto Dacia a anuntat ca va deschide, pe 20 martie, precomenzile pentru primul sau model electric. Acesta va fi comercializat in Romania la preturi cuprinse intre 16.800 si 18.100 de euro. Dacia Spring va putea fi achizitionata de clientii din Romania prin intermediul programului „Rabla Plus”. In cazul programului, cei care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica primesc 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.225 de euro.

Dacia Spring beneficiaza, in serie, de numeroase echipamente de siguranta, printre care: limitator de viteza, ABS, ESP, repartitor electronic al fortei de franare, sase airbag-uri, apel de urgenta (buton SOS), aprindere automata a farurilor si franare automata de urgenta.

Modelul este disponibil, inca de la lansare, in trei culori – Kaoline White, Cenote Blue si Lightning Silver, la care se va adauga, ulterior, o a patra optiune – Goji Red.

Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea „Comfort Plus” a primului sau model electric

Garantia oferita este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul si de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrica. Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP si de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbana a ciclului omologat.

Incepand din 20 martie, Dacia deschide online precomenzile pentru versiunea ‘Comfort Plus’ a primului sau model electric. Aceasta va fi disponibila la pretul imbatabil de 18.100 euro (TVA inclus). Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh si poate fi alimentata atat la o priza casnica de 220V cat si la un Wall Box sau, optional, la o borna DC”, se precizeaza intr-un comunicat Dacia citat de Agerpres.

Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibila la pretul de 16.800 Euro (TVA inclus). O varianta destinata clientilor de flote va fi de asemenea disponibila, la acelasi pret: 16.800 euro (TVA inclus), informeaza producatorul auto, care mentioneaza ca Dacia Spring va putea fi achizitionata de clientii din Romania prin intermediul programului „Rabla Plus”.

Primele livrari sunt programate in cursul lunii septembrie 2021.

Discount de peste 9000 de euro prin programul „Rabla Plus”

In Franta statul acorda pana la 7.000 de euro subventii pentru masini electrice, dar maxim 27% din pretul masinii, astfel ca Spring va costa de la 12.400 euro, respectiv 13.500 euro dupa aplicarea subventiilor. In Romania, cei care doresc sa-si achizitioneze o masina electrica ar putea primi 45.000 de lei, echivalentul a aproximativ 9.225 de euro prin programul „Rabla Plus”.

Programul „Rabla” de reinnoire a parcului auto va continua si in 2021, dupa ce bugetul de stat pe 2021 a fost aprobat in Parlament.

Avem finantare consistenta pentru schimbarea parcului auto”, a anuntat in februarie ministrul Mediului, Tanczos Barna.

De la debutul programului Rabla, in anul 2004, contravaloarea unui tichet a ajuns la 6.500 de lei. In cazul programului Rabla Plus,

Incepand din 2021, diferenta dintre pretul de vanzare a masinii si subventia acordata de stat poate fi acoperita si din alte surse decat cele permise anterior: credite bancare, leasing sau surse financiare proprii, potrivit romania.europalibera.org. De asemenea, de anul acesta pot obtine un tichet Rabla si cei care nu au o masina de casat. Dealerii auto vor putea casa o masina in numele lor. Subventii similare exista insa in Germania, Italia, Spania, Franta, Marea Britanie sau in Statele Unite.

Articolul precedentSTRACO PIERDE CONTRACTUL PENTRU AUTOSTRADA CHETEANI – CAMPIA TURZII – Ministerul Transporturilor a reziliat contractul! Drula: „Lucrarile deja executate incep sa se degradeze”
Articolul următorRESTART PENTRU AUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – CNAIR a dat ordinul de incepere pentru revizuirea studiului de fezabilitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.