COMPANIA GERMANA DRAXLMAIER INVESTESTE 200 MILIOANE EURO LA TIMISOARA – 1.000 de persoane vor fi angajate

Compania germana Draxlmaier va investi 200 milioane euro la Timisoara, unde va produce baterii pentru automobile electrice din intreaga lume. Compania are 15.000 de angajati in tara. Investitia va creea 1.000 de locuri de munca.

Proiectul va fi realizat in mai multe etape si presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de productie, depozite si cladiri de birouri.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, spune ca Timisoara sustine toate investitiile in tehnologii verzi, nepoluante.

Prin investitia Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro in urmatorii sase ani in e-mobilitate, pe care am avut bucuria sa o anuntam astazi, orasul nostru se pozitioneaza ca un jucator important pe piata nationala si europeana a tehnologiilor verzi. Sper ca aceasta investitie sa atraga dupa sine si alte proiecte in acest domeniu, dar si forta de munca inalt calificata pentru cele 1.000 de locuri de munca pe care compania germana le va crea in Timisoara. Le urez succes si ii asigur de tot sprijinul Primariei Timisoara. Sper ca in curand sa-l felicit si pe primul timisorean care va conduce o masina electrica dotata cu o baterie fabricata la Timisoara”, scrie primarul Timisoarei, Dominic Fritz, pe Facebook.

DraxlmaierGroup si-a prezentat planul de investitii in cadrul unui eveniment la care au participat autoritatile locale si judetene. Valoarea investitiei in cladiri si echipamente de productie se ridica la peste 200 de milioane de euro si va fi implementata in urmatorii sase ani.

DraxlmaierTimisoara va produce aici componente electronice si de inalta tensiune. Datorita noilor produse E-mobility, numarul tehnologiilor de productie va creste masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru masinile hibrid ale unui producator de automobile premium incepand cu 2022.

Prin proiecte inovatoare in domeniul electromobilitatii, Draxlmaier Timisoara va crea peste 1.000 de locuri de munca pentru specialisti in tehnologii de top si procese de productie la cele mai inalte standarde din industria auto. Mizam pe termen lung pe sustinerea si parteneriatul cu autoritatile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergura. Compania este un partener de traditie al comunitatii locale si dorim sa contribuim in continuare la dezvoltarea acesteia si sa evoluam impreuna si in urmatorii ani. Suntem mandri ca fabrica din Timisoara este nominalizata sa joace un rol cheie in strategia globala de E-mobility a Draxlmaier Group”, spune Alexander Schubel, directorul general Operations al DraxlmaierTimisoara.

Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis, spune ca investitia realizata de DraxlmaierGroup la Timisoara este unul dintre cele mai ambitioase planuri de dezvoltare anuntate in regiune in perioada urmatoare.

Proiectul este extrem de important pentru comunitate, dar si pentru specialistii din industria auto. Investitia contribuie la planul de dezvoltare economica a judetului si dorim sa ne oferim tot sprijinul pentru implementarea acestui proiect, in acord cu noile trenduri economice globale din domeniul e-mobilitatii, pozitionand Timisul si Timisoara pe noua harta a automobilului electric”, a declarat Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Despre aceasta investitie a vorbit si ambasadorul Germaniei in Romania, Cord Meier-Klodt.

Daca exista nevoie de o confirmare, iata-o: modelul german de business este pregatit sa modeleze urmatorul ciclu tehnologic din industria auto din Romania si impreuna cu Romania. Noua investitie foarte substantiala a DraxlmaierGroup asigura continuitatea activitatii companiei, cu o traditie de peste 20 de ani in aceasta tara. Draxlmaier Group isi confirma increderea in Timisoara si in aceasta regiune – si aceasta este o veste buna nu numai pentru Romania, ci si pentru Germania”, declara Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la Bucuresti.

Draxlmaier produce in fabricile din Romania cablaje electrice, componente electrice si electronice, cablaje de inalta tensiune, interioare (cockpit), console centrale si panouri de usi. Germanii produc in fabricile locale sisteme electrice si electronice, interioare de lux si sisteme de bord pentru marci premium din industria de profil, precum BMW, Jaguar, Mercedes-Benz sau Maserati.

Draxlmaier a venit in Romania in anul 1992, la scurt timp dupa ce a deschis fabrici in Cehia si Ungaria. Dupa deschiderea uzinei din Pitesti (Lisa Draxlmaier Autopart Romania), grupul german a inceput productia sase ani mai tarziu in Satu Mare si Timisoara, in anul 2000 a urmat uzina din Brasov, iar in 2003 cea de la Hunedoara.

Articolul precedentIMAGINI CU TRASEUL VIITOAREI AUTOSTRAZI BRASOV-BACAU – Autostrada de 76 km va lega Moldova de Transilvania
Articolul următor10 MILIOANE EURO PE KILOMETRU DE CENTURA – CJ Bihor a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru constructia centurii orasului Beius in lungime totala de 7,33 km. Valoarea totala a proiectului este de 69 milioane euro, fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.