10 MILIOANE EURO PE KILOMETRU DE CENTURA – CJ Bihor a aprobat indicatorii tehnico – economici pentru constructia centurii orasului Beius in lungime totala de 7,33 km. Valoarea totala a proiectului este de 69 milioane euro, fara TVA

Consiliul Judetean Bihor anunta ca proiectul de hotarare privind indicatorii pentru tehnico – economici realizarea centurii Beius a fost aprobat. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri, iar valoarea totala a proiectului este de 69 de milioane de euro, fara TVA, din fonduri nerambursabile.

Investitia va fi realizata in termen de un an si jumatate de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor, estimeaza ca centura va fi gata la finalul anului 2023.

Potrivit acestuia, dupa aprobarea proiectului in comisia tehnico-economica a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe care spera sa o obtina in prima jumatate a lunii iulie, vrea sa demareze procedura de licitatie pentru desemnarea unui constructor.

Redam mai jos integral comunicatul Consiliului Judetean Bihor:

In sedinta extraordinara de astazi, 10 iunie, a fost aprobat proiectul de hotarare privind indicatorii tehnico – economici pentru realizarea Centurii Beiui.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracterisitici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri. Proiectul presupune construirea a patru poduri ii a trei pasaje, cu o lungime totala de 1,85 de kilometri.

Ne propunem ca dupa aprobarea proiectului in comisia tehnico-economica a Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe care sper sa o obtinem in prima jumatate a lunii iulie, sa demaram procedura de licitatie pentru desemnarea unui constructor. Documentatia pe care o avem este la stadiul de Proiect Tehnic (PT), deci nu va mai fi nevoie de o durata de proiectare. Estimam ca, daca nu vor fi contestatii, cel mai tarziu in priumavara anului viitor vom putea incepe efectiv lucrarile, prognozand ca la finalul anului 2023 centura va fi gata”, a precizat Ilie Bolojan, preiedintele Consiliului Judetean Bihor, intr-o conferinta de presa care a precedat iedinta extraordinara.

Durata de realizare a investitiei „Varianta ocolitoare Ștei (Beiui) – etapa I – Centura Beiui” este de 18 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea totala a proiectului este de 69 de milioane de euro, fara TVA, finantarea fiind asigurata din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, din fonduri de la bugetul de stat ii de la bugetul Consiliului Judetean Bihor.

Tot astazi a fost votat ii proiectul de hotarare privind aprobarea coridorului de expropriere extins pentru lucrarea de utilitate publica, dupa ce statul roman a expropriat deja 95% din suprafata necesara realizarii centurii Beiui. Vor fi preluate exlcusiv terenuri agricole a caror valoare cumulata este de aproximativ 100.000 de euro.”

Articolul precedentCOMPANIA GERMANA DRAXLMAIER INVESTESTE 200 MILIOANE EURO LA TIMISOARA – 1.000 de persoane vor fi angajate
Articolul următorDRULA, ACUZAT CA PREGATESTE UN JAF IMOBILIAR – Deputatul PSD Marian Mina spune ca Ministerul Transporturilor vrea sa vanda active si actiuni ale institutiilor din subordine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.