EFICIENTIZARE DE PERSONAL LA TAROM – Ministrul Transporturilor anunta concedieri si achizitii de aeronave noi: „Undeva in 2025 va reveni la profitabilitate”

Dupa ce a schimbat componenta Consiliului de Administratie al companiei Tarom si a anuntat ca lucreaza la un plan de restructurare, ministrul Transporturilor Catalin Drula vine cu noi precizari legate de compania aeriana de transport Tarom.

Intr-un interviu acordat Antena 3, Catalin Drula a declarat ca va fi rezolvata una dintre principalele probleme ale companiei despre care s-a vorbit intens in spatiul public si anume numarul mare al angajatilor. Admitand ca deja s-a facut o reducere de personal la Tarom, Drula a precizat ca in perioada urmatoarea compania va avea „undeva la jumate fata de unde a inceput„. Adica, in loc de circa 2000 de angajati, Tarom ar urma sa aiba aproximativ 1000.

Iara acesta nu este singurul plan pe care ministrul Transporturilor Catalin Drula il are cu Tarom. Potrivit declaratiilor facute la Antena 3, vor fi inchise agentii, se va uniforma flota, aeronavele vechi vor fi inlocuite cu aeronave noi, astfel incat, dupa toate aceste schimbari, Tarom sa devina „o companie supla, eficienta, de care sa fim mandri”.

Toate aceste schimbari isi vor vedea efectele, precizeaza Drula, „undeva in zona anului 2025”, cand Tarom ar putea reveni la profitabilitate.

Aceste masuri sunt adoptate si in conditiile in care numarul de calatori s-a prabusit, fiind cu 17% mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Iata declaratia facuta de Catalin Drula la Antena 3:

„Se intampla lucruri foarte bune la Tarom. Alaturi de directorul general, am schimbat o parte din membrii Consiliului de Administratie, sunt oameni profesionisti, si am lucrat impreuna la un plan de restructurare. Se merge catre o eficientizare a structurii de personal. Deja s-a redus destul de mult. Se inchid agentii, se uniformizeaza flota, se innoieste flota, se scapa de aeronavele vechi, se iau aeronave noi. Am incredere, daca primim aprobarea Comisiei Europene, poate deveni o companie supla, eficienta, de care sa fim mandri. Undeva in zona anului 2025 va reveni la profitabilitate. De 10 ani lucrurile astea se puteau face si inainte. A trebuit sa avem o pandemie, sa fie chiar criza, sa dam de fundul prapastiei, ca sa luam niste masuri. Se vorbeste de atata timp ca Tarom are 2000 de oameni si ca ar trebui sa aiba doar 1000. Va avea undeva la jumatate fata de unde a inceput.

Numarul de calatori s-a prabusit. Chiar am cifrele de la Aeroportul Bucuresti. Sunt la 17% fata de luna februarie a anului 2020.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.