PREMIERA IN ROMANA – Prima comuna cu metrou

Premiera in Romania: Comuna Berceni va deveni prima comuna din Romania care va dispune de metrou. Anuntul a fost facut in urma cu cateva zile de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, care deja a dat startul lucrarilor la prelungirea magistralei de metrou M2 (Pipera-IMGB) pana la soseaua de centura.

“Linia de metrou M2 nu se va opri pe Soseaua Berceni! Lucram, impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov, la un proiect care o va prelungi cu doua sau trei statii către comuna Berceni” – Daniel Baluta, pe Facebook.

In acest moment proiectul se afla in etapa realizarii documentatiei necesare, potrivit publicatiei Lumea Banilor.

Conform aceleiasi surse, edilul Sectorului 4 a explicat ca proiectul pe care doreste sa il implementeze cu Consiliul Judetean Ilfov, condus de Stefan Hubert Thuma, prevede construirea a doua sau trei statii de metrou in interiorul comunei Berceni.

Prin constructia acestei linii comuna Berceni (devenita in ultimii ani una dintre localitatile cu cea mai mare dezvoltare) va fi legata de Capitala, inclusiv prin intermediul unei linii de metrou, in conditiile in care deja exista linii de autobuze care fac legatura intre Bucuresti si Berceni.

Iata declaratiile primarului Sectorului 4 Daniel Baluta, oferite intr-un interviu acordat Ziarului Financiar:

“Ne-a interesat foarte mult sa analizam Sectorul 4 intr-un intreg al Bucurestiului, respectiv al zonei metropolitane. De aceea am generat aceste colaborari cu alte institutii ale statului, si am dat exemplul Metrorex si Ministerul Transporturilor, insa si cu UAT-uri vecine, cum este UAT Popesti-Leordeni unde suntem aproape de incheierea pasarelei pietonale intre Sectorul 4 si Popesti-Leordeni peste linia de metrou. Nu in ultimul rand suntem in procedura de realizare a documentelor cu Consiliul Judetean Ilfov pentru a genera un nou parteneriat spre a putea aplica impreuna pentru Programul National de Infrastructura Mare, avand ca obiectiv inca doua sau trei statii de metrou, practic pana in comuna Berceni. Scopul nostru este sa judecam acest ansamblu ca pe o zona metropolitiana, scopul nostru este sa gandim toata aceasta regiune ca un important hub tehnologic, o posibilitate ca orasul sa se dezvolte intrucat avem spatii in care se pot organiza activitati economice, sociale, culturale, sportive”.

Articolul precedentSE REFACE STUDIUL DE FEZABILITATE LA AUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – Este oficial: peste 8 ani si 9 luni ar putea incepe lucrarile la Autostrada Zapezii
Articolul următorPROTESTE IN FATA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR – Sindicalistii Metrorex picheteaza sediul Ministerului Transporturilor si contesta mandatul lui Catalin Drula in fruntea institutiei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.