LICITATIE DE 18 MILIOANE DE EURO LA METROREX – Compania cauta un nou furnizor de energie electrica

Metrorex lanseaza o licitatie pentru furnizarea de energie electrica, in valoare de aproape 18 milioane de euro. Anuntul a fost publicat in sistemul electronic de achizitii publice marti, 6 aprilie, iar termenul de depunere a ofertelor este 6 mai 2021.

In prezent Metrorex are un sistem de alimentare ce include 36 locuri de consum (cu cinci mai multe decat anul trecut, pentru ca intre timp a fost pusa in functiune Magistrala 5), respectiv 81 puncte de masura, potrivut clubferoviar.ro. Cantitatea totala de energie electrica estimata pentru 12 luni este de 215.000 Mwh. Valoarea totala estimata a contractului, ce se va incheia pentru un an de zile, este de aproximativ 88,4 milioane de lei de lei.

Furnizorul de energie va incheia contractele aferente activitatii de transport, servicii de sistem si distributie a energiei electrice incluzand in pretul de livrare costurile aferente tarifelor reglementate de ANRE, pe baza deciziilor sau ordinelor emise de aceasta. Pretul energiei electrice este format din: pret energie electrica activa (lei/MWh) la medie tensiune, cu dezechilibre incluse (componenta fixa); tarife reglementate ANRE, valabile la data incheierii contractului, inclusiv contributia pentru cogenerare si valoarea certificatelor verzi (componenta variabila). Pretul nu include valoarea energiei reactive si nici TVA”, se arata in anuntul publicat de Metrorex pe SEAP.

Criteriu complex de evaluare la licitatia pentru energie electrica

La evaluarea ofertelor se va tine seama de un criteriu complex, in cadrul caruia ponderea energiei electrice obtinuta din surse de energie regenerabile in totalul cantitatii de energie ce va ofertata/furnizata (componenta de calitate) va cantari in proportie de 10%. Restul de 90% din punctaj va fi acordat pentru pretul ofertei (componenta financiara).

Pentru participarea la procedura de achizitie, cerinta minima este ca media cifrei de afaceri pe ultimii trei ani sa fie de minimum 60 milioane de lei.

De asemenea, ofertantii vor prezenta o lista a principalelor livrari de produse similare (energie electrica) din ultimii trei ani de zile, cu indicarea valorilor, datelor si a beneficiarilor publici sau privati, in valoare cumulata de cel putin 60 milioane de lei, fara TVA, la nivelul unui contract sau mai multor contracte.

Cuantumul garantiei de participare este de 884.144,50 lei. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 6 mai 2021, ora 15,00. Oferta trebuie sa fie valabila pana la data de 6 decembrie 2021.

Contractul in vigoare pentru energie electrica la Metrorex, incheiat cu Getica 95

Contractul aflat in vigoare a fost incheiat in vara anului trecut cu Getica 95, o societate din Ramnicu Sarat, judetul Buzau.

In vara anului 2020, Metrorex a atribuit firmei Getica 95 Com, in urma unei licitatii un contract pentru furnizarea de energie electrica pentru un an de zile, fiind vorba de o cantitate previzionata de 198.800 MWh.

Estimat initial la 87,2 milioane de lei, fara TVA, contractul a fost semnat pentru 76,3 milioane de lei, fara TVA. La procedura de achizitie lansata de Metrorex au participat si CEZ Vanzare, Hidroelectrica si Tinmar Energy. ”Pe parcursul procedurii de achizitie a energiei electrice sau pe parcursul derularii contractului de furnizare a energiei electrice, numarul locurilor de consum va creste cu 5 (de la 31 – n.r.), respectiv cu 10 puncte de masura. ANEXA 2, parte componenta a Caietului de Sarcini se va modifica odata cu finalizarea lucrarilor de punere in functie a Magistralei 5 de metrou Raul Domnei – Eroilor 2 cu 4 locuri de consum (8 puncte de masura) si a Magistralei 4 Racordului 2 Parc Bazilescu – Straulesti cu 1 loc de consum (2 puncte de masura)”, se arata in caietul de sarcini al licitatiei.

Cu sediul in Ramnicu Sarat (judetul Buzau), societatea Getica 95 Com este controlata integral de Sandel Viorel Tudose si desfasora activitati de comercializare a energiei electrice. Firma a consemnat in 2019 o cifra de afaceri de 654,9 milioane de lei, in crestere de la 384,5 milioane de lei in anul anterior. Profitul net a urcat de la 10,5 milioane de lei la 26,1 milioane de lei, la finele anului 2019.

Anterior, Metrorex s-a alimentat cu energie electrica de la Hidroelectrica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.