BUCURESTIUL, CONECTAT FEROVIAR CU BUDAPESTA – Autoritatile din Ungaria anunta licitarea ultimului tronson al liniei de cale ferata

Hungarian Foreign Minister Peter Szijjarto delivers a statement during the Geneva Conference on Afghanistan, at the European headquarters of the United Nations in Geneva, on November 28, 2018. (Photo by SALVATORE DI NOLFI / POOL / AFP)

Ministrul ungar de externe, Péter Szijjartó (foto) a anuntat, in contextul vizitei ministrului Economiei, Claudiu Nasui la Budapesta, ca in toamna anului 2020 va fi lansata licitatia pentru construirea celei de-a doua linii pe ultimul tronson din Ungaria al liniei de cale ferata Budapesta-Bucuresti.

Cooperarea economica ungaro-romana a consolidat relatia dintre cele doua tari printr-o serie de succese comune, a declarat vineri, 9 aprilie, la Budapesta, ministrul ungar de externe, dupa ce l-a primit in biroul sau pe Claudiu Nasui, ministrul economiei, antreprenoriatului si turismului din Romania, potrivit rador.ro.

Péter Szijjartó a afirmat ca relatia dintre cele doua tari este determinata de o stransa interdependenta. Din punctul de vedere al Ungariei, aceasta interdependenta se manifesta prin faptul ca Romania este a patra cea mai importanta piata de export, iar pentru capitalul ungar este a sasea cea mai importanta destinatie. Valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost de opt miliarde de euro, a adaugat Péter Szijjartó.

In zona feroviara ministrul ungar a informat ca in acest an va fi lansata licitatia pentru construirea celei de-a doua linii pe ultimul tronson din Ungaria al liniei de cale ferata Budapesta-Bucuresti, a mai subliniat Péter Szijjartó.

Astfel, autoritatile maghiare au lansat o investitie in infrastructura care vine in completarea proiectului romanesc privind electrificarea Cluj Napoca-Episcopia Bihor. Astfel, un tronson de 54 km de cale ferata, in apropierea granitei cu Romania, va fi modernizat si electrificat. In Ungaria, electrificarea va fi gata in 2022, iar in Romania abia in 2026.

Valoarea investitiei, finantata din bani europeni, pentru refacerea portiunii de cale ferata intre Püspökladany si Biharkeresztes, este de 47,2 miliarde de forinti, echivalentul a 128,7 milioane de euro. Tronsonul feroviar din care face parte aceasta sectiune se afla in continuarea magistralei CFR Bucuresti-Cluj Napoca-Oradea-Episcopia Bihor.

Articolul precedentLICITATIE DE 18 MILIOANE DE EURO LA METROREX – Compania cauta un nou furnizor de energie electrica
Articolul următorDACIA, MASINA DE DOUA STELE, FARA PRETENTII – Euro NCAP: „Dacia Sandero Stepway si Logan au o specificatie de siguranta redusa… Sistemul de franare de urgenta de baza, exclusiv cu radar nu este conceput pentru a preveni accidentele cu pietoni sau biciclisti”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.