RESTART PENTRU AUTOSTRADA BRASOV-BACAU – Consitrans a castigat contractul pentru studiul de fezabilitate

Proiectantul Consitrans a castigat contractul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrazii A 13 Brasov-Bacau. Aceasta este a treia licitatie pentru finalizarea proiectarii preliminare a fost lansata in urma cu un an. Desemnarea s-a facut dupa jumatate de an de amanari.

Directorul general CNAIR, Cristian Pistol, anunta ca acest contract are o valoare de 81,2 milioane de lei (fara TVA).

Am desemnat castigatorul pentru contractul necesar finalizarii Studiului de Fezabilitate al Autostrazii Brasov-Bacau! Dupa semnarea contractului, CONSITRANS SRL va avea la dispozitie 81,2 milioane de lei (fara TVA) si maximum 24 de luni pentru completarea acestui studio de fezabilitate”, spune Cristian Pistol.

Autostrada Brasov – Bacau va avea o lungime estimata de 164 km si va asigura o noua legatura intre Moldova si Transilvania.

Semnarea contractului va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si dupa solutionarea acestora, adauga el.

Restart pentru Autostrada Brasov-Bacau! CNAIR a desemnat astazi castigatorul pentru contractul necesar finalizarii Studiului de Fezabilitate al acestei noi autostrazi. Contractul cu o valoare de 81,2 milioane de lei (fara TVA) va trebui finalizat in maximum 24 de luni pentru de proiectantul roman desemnat castigator. Acest contract va putea fi semnat dupa expirarea perioadei in care pot fi depuse contestatii si dupa solutionarea acestora daca va fi cazul. Noua autostrada care va asigura conexiunea intre Moldova si Transilvania va avea o lungime estimata de 164 km”, spune, la randul sau, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Luna trecuta, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu declara ca intarzierea se explica si prin clarificarile pe care le-a cerut CNAIR de la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice, contractul incluzand si studii geotehnice pe care pana acum, CNAIR le solicita in etapa de proiectare. Ministrul Grindeanu a estimat desemnarea castigatorului ”in cateva saptamani”.

Cele trei oferte au fost depuse de proiectantii Consitrans, Mega Muhendislik si Explan.

Proiectul autostrazii Brasov – Bacau merge inainte ! 3 operatori economici au depus astazi oferte pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei A13:

– CONSITRANS SRL

– MEGA MÜHENDISLIK MÜSAVIRLIK A.S.

– Asocierea EXPLAN SRL (lider) – DP CONSULT SA – TEKFEN MÜHENDISLIK A.S. (TEKFEN ENGINEERING Co. Inc.)

Autostrada Brasov – Bacau va avea o lungime de aproximativ 164 km, iar castigatorul va avea la dispozitie 24 de luni pentru finalizarea acestui Studiu de Fezabilitate”, declara in luna mai 2023, seful CNAIR, Cristian Pistol.

 

Articolul precedentDRUM EXPRES DE LA CLUJ-NAPOCA LA DEJ – Cinci oferte au fost depuse luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Drumul va avea 75 de km lungime
Articolul următorAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – A fost forat primul kilometru de tunel pe A1 Sibiu-Pitesti. VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.