AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – A fost forat primul kilometru de tunel pe A1 Sibiu-Pitesti. VIDEO

A fost forat primul kilometru de tunel din sectiunea 4: Tigveni – Curtea de Arges din autostrada Sibiu-Pitesti, anunta secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu. In octombrie 2023, constructorul austriac Porr a organizat o ceremonie pentru marcarea startului oficial al lucrarilor la Tunelul Momaia de la pe sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges, primul tunel veritabil de autostrada din Romania.

Tunelul va avea o lungime totala de 1,35 km (2,7 km pe ambele galerii) si reprezinta o lucrare de anvergura in infrastructura rutiera existenta, realizata de PORR Romania in colaborare cu divizii de specialitate din cadrul grupului.

La final de ianuarie, stadiul fizic al lucrarilor pe sectiunea 4 a A1 ajunsese la 20,5%.

Alina si Daniela au trecut de primul km forat. Sunt pe santierul sectiunii 4: Tigveni – Curtea de Arges a Autostrazii Sibiu-Pitesti A1, unde construim primul tunel rutier la nivel de autostrada de pe acest drum de mare viteza pe sub Dealul Momaia din judetul Arges, anunta secretarul de stat.

Acesta a postat si imagini VIDEO de la santierul primului tunel din autostrada transcarpatica.

In acest moment, avem primul km de tunel forat, fiind executati in total 1.010 metri pe ambele fire, din care 580 metri de tunel pe firul iesiri din tunel, sensul Sibiu-Pitesti (Tunel Daniela) si 430 metri de tunel pe firul intrarii in tunel, sensul Pitesti-Sibiu (Tunel Alina); la constructia celor doua fire ale tunelului se lucreaza concomitent, 24 din 24 ore, 7 din 7 zile si nu vor intrerupe lucrul nici in aceasta perioada a sarbatorilor”, afirma secretarul de stat.

Sunt prezenti pe santier circa 400 muncitori si 150 utilaje.

De asemenea, a fost realizat primul tunel intermediar care va fi folosit ca pasaj pietonal intre cele doua fire de tunel Alina si Daniela sau cale de evacuare dupa darea in traffic.

Dupa ce se vor finaliza lucrarile, tunelul rutier va avea denumirea oficiala „Tunel Curtea de Arges”.

Sectiunea 4 Tigveni – Curtea de Arges are o lungime de aproape 10 km, iar pe aceasta sectiune vor fi realizate 13 lucrari de arta, dintre care 12 poduri, pasaje si viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cuprinde si constructia unui nod rutier la Tigveni, unde va face conexiunea cu Sectiunea 3 a Autostrazii Sibiu – Pitesti.

Contractul pentru proiectarea si executia acestei sectiuni a fost semnat in noiembrie 2021, cu o valoarea de 1,6 miliarde de lei fara TVA si o durata de 60 de luni, din care 16 luni perioada de proiectare si 44 luni perioada de executie a lucrarilor. Astfel, conform contractului, lucrarile trebuie finalizate in 2027.

 

Articolul precedentRESTART PENTRU AUTOSTRADA BRASOV-BACAU – Consitrans a castigat contractul pentru studiul de fezabilitate
Articolul următorCFR, TOT PE PIERDERI – CFR estimeaza pierderi de peste 598 milioane lei in 2024. Salariile angajatilor cresc in medie cu 36%, la 11.462 de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.