Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a facut verificari in teren pe Valea Oltului (sectorul Boita-Lazaret), impreuna cu directorul general al CNAIR, Cristian Pistol. La 16 zile de la inceperea lucrarilor de defrisare pentru amenajarea drumurilor de acces, mai mult de jumatate din obiective au fost atinse, spune Grindeanu.
De reusita lucrarilor desfasurate in aceasta luna pe Valea Oltului depinde in mare masura constructia sectiunii 2 a viitoarei autostrazi Sibiu-Pitesti.
Reprezentanti ai antreprenorului turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) au mentionat ca se lucreaza in total cu 80 de oameni, din care 10 alpinisti.
”Drumul principal de acces a fost finalizat iar antreprenorul turc se concentreaza acum pe amenajarea drumurilor secundare necesare accesului spre zonele in care se vor realiza geoforaje. In acest ritm lucrarile se vor finaliza conform programului stabilit (9 august 2024). Pot spune ca au fost facuti pasi extrem de importanti pentru inceperea constructiei unui sector foarte dificil din autostrada Sibiu-Pitesti”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
In lungime de aproximativ 8 km, sectorul DN7, Valea Oltului, cuprins intre Boita si Lazaret este inchis zilnic intre orele 6.00 si 20.00 in perioada 8 iulie – 9 august.
In acest interval de timp constructorul sectiunii 2 a autostrazii Sibiu – Pitesti trebuie sa defriseze aproximativ 10 ha de padure aflata in zonele critice si sa asigure traseele necesare proiectarii si executiei.
”Noi verificari pe sectorul Boita-Lazaret (Valea Oltului)! Ritmul lucrarilor in aceasta zona montana dificila se mentine in graficul stabilit iar antreprenorul turc (Asocierea Mapa-Cenghiz) a finalizat drumul principal de acces (6,24 km). Activitatile se concentreaza acum pe asigurarea accesului spre zonele in care se vor face geoforaje. Pentru aceasta trebuie realizate mai multe drumuri tehnologice secundare care fac conexiunea cu drumul de acces principal”, spune, la randul sau, Cristian Pistol.
Asa cum a stabilit conducerea CNAIR, la verificarea precedenta constructorul a suplimentat numarul utilajelor acolo unde frontul de lucru permite.
Au fost aduse si echipe specializate de alpinisti pentru a curata versantul de anrocamentele si trunchiurile de copaci care risca sa ajunga pe DN 7 in urma lucrarilor de defrisare si de amenajare a drumurilor de acces.
In paralel a fost amplasate bariere speciale de beton pe marginea DN7 si au fost suplimentate echipele de siguranta circulatiei pe perioada noptii.
”Am atras din nou atentia antreprenorului ca trebuie sa ia masuri de prevenire a situatiilor de risc atat in derularea lucrarilor cat si in ceea ce priveste circulatia pe DN 7. Siguranta si respectarea termenului limita pentru finalizarea acestor lucrari dificile (9 august) trebuie sa primeze!”, a adaugat seful CNAIR.