726 MILIOANE EURO DE LA UE PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Contributia Comisiei Europene obliga constructorii sa finalizeze proiectul pana in 2023

Comisia Europeana va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la Drumul Expres Craiova-Pitesti, in lungime totala de 121 km. Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul Comisiei se precizeaza ca importanta construirii Drumului expres Craiova-Pitesti este cu atat mai mare cu cat acest proiect face parte din reteaua transeuropeana de transport care ar urma sa decongestioneze traficul in acea zona si, in acelasi timp, sa reduca numarul accidentelor rutiere de pe acel tronson. Potrivit Comisiei Europene, pe segmentul de drum Craiova-Pitesti numarul deceselor este cu 5,8% peste media din restul Romaniei.

In acelasi timp, constructia Drumului Expres Craiova-Pitesti va urma sa reduca congestia, poluarea, dar si sa creeze noi locuri de munca temporare in acea zona, imbunatatind semnificativ viata locuitorilor.

Iata comunicatul Comisiei Europene:

„Comisia a aprobat astazi, 23 martie, construirea unui drum expres intre orasele Craiova si Pitesti. UE va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu 726 de milioane de euro la crearea noii legaturi, de 121 km, dintre cele doua orase.

Drum expres intre Craiova si Pitesti: UE contribuie cu 726 de milioane de euro

Proiectul, care face parte din reteaua transeuropeana de transport, include construirea a doua benzi de circulatie in fiecare directie, 10 tronsoane de racord si 75 de poduri sau pasaje.

Noul drum expres va imbunatati traficul in regiune, unde in prezent deplasarea se desfasoara cu viteze medii sub 60 km/h, iar numarul deceselor este cu 5,8 % peste media din Romania. Reducerea timpului de calatorie intre Craiova si Pitesti va diminua costurile de transport si va spori eficienta economica a retelei rutiere din Romania.

Eliminarea traficului pe distante lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum si numarul accidentelor si va imbunatati calitatea vietii locuitorilor. Acest drum va crea locuri de munca temporare si ar trebui sa stimuleze comertul in zona, generand astfel dezvoltare economica si sporind accesul la locuri de munca.

Proiectul ar trebui finalizat pana la sfarsitul anului 2023. Mai multe informatii privind investitiile finantate de UE in Romania sunt disponibile pe platforma de date deschise”.

Precizam ca Drumul Expres DX12 Craiova-Pitesti are o lungime de 121,81 km, fiind primul drum expres in constructie pe acest segment. Proiectul a fost impartite in patru loturi, constructia efectiva a drumului incepand in 2021.

Primul Lot se intinde de la Craiova la Robanesti (17,70 km) avand constructorul Tirrena Scavi SpA;

Cel de-al doilea Lot este de Robanesti la Slatina (39,85 km) – constructor Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL;

Cel de-al treilea lot este de la Slatina la Colonesti (31,7 km) – constructor Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL;

Cel de-al patrulea lot este de la Colonesti la Pitesti (31,81 km) – constructor Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

Articolul precedentAUTOSTRADA ONLINE – CNAIR a creat un site dedicat Autostrazii Ploiesti-Brasov in care sunt incarcate noutatile legate de stadiul lucrarilor. Pe hartie, proiectul ar putea fi gata in 2028
Articolul următorINVESTITII DE 70 DE MILIOANE LEI – Aeroportul din Targu Mures se modernizeaza cu bani publici si bani europeni. Presedintele CJ Mures: „Investitiile in dezvoltarea acestei infrastructuri continua”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.