AUTOSTRADA ONLINE – CNAIR a creat un site dedicat Autostrazii Ploiesti-Brasov in care sunt incarcate noutatile legate de stadiul lucrarilor. Pe hartie, proiectul ar putea fi gata in 2028

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta miercuri, 24 martie 2021, ca a fost lansat site-ul pentru Autostrada A3 Ploiesti-Brasov! Este primul proiect de acest tip care beneficiaza de un portal propriu, in care se vor incarca informatiile privitoare la modul de desfasurare a proiectului de infrastructura care cuprinde Valea Prahovei.

Vor fi filmari cu drona, date privitoare la stadiul lucrarilor, dar si interviuri cu proiectantii si autoritatile locale.

Aparitia site-ului ploiesti-brasov.ro a fost privita cu entuziasm de reprezentantii din infrastructura, care vor putea in acest fel sa ia cunostinta despre stadiul la zi al proiectului.

Vazand insa calendarul lucrarilor pentru Autostrada Ploiesti-Brasov, apreciem ca vom urmari cel putin 7 ani lucrarile la tronsonul de drum din Autostrada Transilvania, fiind vorba despre un proiect nu doar ambitios, dar si dificil de realizat, data fiind zona de munte pe care se desfasoara.

In prezent, Autostrada Ploiesti-Brasov se afla in stadiul de proiectare, ca urmare a castigarii contractului pentru „Completare/revizuire studiu de fezabilitate, elaborare proiect tehnic pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Ploiesti-Brasov”, in valoare de 46.554.282,02 lei, fara TVA (fonduri europene) de SC CONSITRANS SRL la 12 februarie 2021.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare astfel cum este prevazuta in contract este de 30 de luni (2 ani si 6 luni) pentru revizuirea completarea studiului de fezabilitate, care va cuprinde o analiza multicriteriala a variantelor de traseu, un studiu de trafic pentru o perioada de perspective de 30 de ani si investigatii de teren (geotehnice, hidrologice, topografice, arheologice, etc.). Alte 6 luni sunt prevazute pentru realizarea Proiectului pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire (PAC), si tot 6 luni sunt alocate si pentru realizarea Proiectului Tehnic de Executie (PTE).

Ulterior va fi demarata licitatia pentru faza constructiei celor 97,3 km de autostrada (fara varianta de ocolire Comarnic si sectorul Rasnov-Cristian).

Prezentam in continuare anuntul CNAIR:

„Lansam site-ul pentru autostrada A3 Ploiesti-Brasov!

La adresa http://ploiesti-brasov.ro/ puteti gasi informatii actualizate periodic, astfel încât cei interesati de stadiul proiectului sa afle date la zi despre cum avanseaza acesta.

Site-ul are o structura simpla, usor de urmarit.

-In sectiunea „Despre proiect – Stadiul la zi” aflati detalii despre calendarul activitatilor si despre etapele importante bifate pâna acum.

Daca accesati „Despre proiect – Solutii pe termen scurt”, puteti regasi informatii despre demersurile CNAIR si ale autoritatilor locale pentru degrevarea traficului de pe Valea Prahovei.

-In „Media” sunt încarcate comunicate de presa pe subiect, fotografii, filmari din drona cu traseul, interviuri cu proiectantii si cu autoritatile locale direct interesate de concretizarea A3 Ploiesti-Brasov.

-Toate articolele noi vor aparea si pe home page (sectiunea „Acasa”), astfel încât noutatile sa fie vizibile prin simpla accesare a site-ului”.

Articolul precedentTREN ATI COVID-19 IN ROMANIA – Iata cum s-a ratat sansa ca tara noastra sa aiba primul spital pe sine din lume
Articolul următor726 MILIOANE EURO DE LA UE PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Contributia Comisiei Europene obliga constructorii sa finalizeze proiectul pana in 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.