S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII COMARNIC – Lucrarile, castigate de romani, costa 236,7 milioane lei fara TVA si ar putea fi gata anul viitor

Consiliul Judetean Prahova a semnat contractul pentru proiectarea si constructia centurii Comarnic, unul din cele mai asteptate proiecte care ar putea, teoretic, sa decongestioneze traficul de pe DN1. Lucrarile ar putea fi finalizate anul viitor, anunta CJ Prahova.

Licitatia pentru acest obiectiv de investitii a fost castigata de asocierea SC FRASINUL SRL (lider) – SC ARTEHNIS SRL, la valoarea de 236.740.000 lei fara TVA.

Am incredere ca anul viitor vom circula pe centura Comarnic. Este un proiect de importanta majora pentru prahoveni si pentru romanii care pierd astazi ore in sir in trafic pe Valea Prahovei. Ma bucur ca aceasta lucrare complex ava fi realizata de un constructor roman. Ii solicit acestuia sa dea dovada de profesionalism si de patriotism: sa aplice cele mai inalte standard de calitate si sa execute lucrarile in cel mai scurt timp cu putinta. Este un drum pe care trebuie sa il lasam mostenire generatiilor urmatoare”, spune presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Centura va ocoli orasul Comarnic si DN1 prin vest, va avea o lungime de aproape sase kilometri si doua benzi de circulatie. Vor fi construite 3 poduri noi si va fi dublat podul peste raul Prahova de pe DJ101R. In acelasi timp, se va construi un pasaj peste raul Prahova si calea ferata Ploiesti – Brasov.

Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Transport 2021-2027.

”I-am inteles foarte bine pe cei care isi declarau neincrederea in momentul in care am anuntat constructia acestei century. Timp de 30 de ani, oamenii s-au saturat de promisiuni desarte din partea politicienilor. Cei care ma cunosc stiu ca sunt un om de cuvant si fac ce promit. Drumul spre atingerea obiectivelor nu a fost neaparat unul lin: am scris proiecte, am obtinut aprobari, am obtinut finantari, am facut licitatii. Dar, iata, am ajuns la momentul in care deschidem santiere. Incepem treaba la Centura Comarnic, urmeaza si alte centuri, lucrari de apa-canal, gaze, investitii massive in spitale, in scoli. Ma simt extrem de onorat si de norocos ca am prilejul sa fac lucruri importante pentru Prahova, pentru prahoveni”, adauga presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Articolul precedentLOTUL PIETROASELE-BUZAU ARE UN NOU CONSTRUCTOR – Turcii de la Tekfen au castigat contractual de 1,15 miliarde de lei fara TVA
Articolul următorCIRCULATIA TRENURILOR INTRE DOROBANTU SI MEDGIDIA INTRERUPTA – Se inlocuiesc sinele, se ridica restrictia de viteza. Lucrarile ajung la 1,4 milioane lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.