LOTUL PIETROASELE-BUZAU ARE UN NOU CONSTRUCTOR – Turcii de la Tekfen au castigat contractual de 1,15 miliarde de lei fara TVA

Constructorul turc Tekfen Insaat VE Tesisat AS a fost desemnat castigator al contractului pentru executia lotului 3 al Autostrazii Ploiesti – Buzau, dupa reevaluarea ofertelor si dupa respingerea contestatiei Danlin XXL SRL de catre Curtea de Apel Bucuresti. Aceasta este o noua desemnare la aproape doi ani de la lansarea licitatiei pentru lotul Pietroasele – Buzau (14 km), ultimul lot fara constructor pe Autostrada Moldovei. Insa semnarea contractului se poate face luna viitoare daca nu se depun noi contestatii.

Semnarea contractului pentru constructia lotului 3 al Autostrazii Ploiesti-Buzau (13,9 km), a intrat in linie dreapta! Lotul Pietroasele-Municipiul Buzau a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fara TVA). Dupa reevaluarea ofertelor si dupa respingerea contestatiei Danlin XXL SRL de catre Curtea de Apel Bucuresti CNAIR a desemnat un nou constructor. Dupa trecerea termenului legal de 10 zile, daca nu vor fi depuse noi contestatii, este posibila semnarea contractului pentru constructia ultimului din cele 13 loturi ale A7 finantate din PNRR”, spune directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Licitatia pentru executia Lotului 3 (14 km) a fost lansata in urma cu aproape 2 ani, in iunie 2021, dar contractul nu a fost semnat din cauza contestatiilor. Initial, CNAIR ii desemnase castigatori pe bihorenii de la Selina (Drum Asfalt – Trameco), dar Nurol, Tekfen si Danlin au depus contestatii, castigate inclusiv la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, in premiera, o autostrada de 320 km va fi in executie in acelasi timp, Autostrada Moldovei. Soseaua de mare viteza ar trebui sa fie gata în urmatorii trei ani, pana in 2026.

Lucrarile care includ 8 poduri si un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate in 20 de luni, dupa emiterea Ordinului de Incepere.

Valoarea contractului este de 1,15 miliarde lei, fara TVA si un termen de finalizare de 20 luni. Contractul poate fi semnat in 10 zile, daca nu vor fi depuse contestatii.

Lucrarile prevazute in cele 20 luni contractuale sunt:

  • 13,9 km lungime traseu
  • 2 noduri rutiere
  • 7 poduri si pasaje
  • 1 parcare (stanga/dreapta) tip S3
  • 1 Centru de Intretinere si Coordonare

Si pentru acest lot exista elemente de noutate, dupa cum urmeaza:

  • perdele forestiere (35.6247 ha)
  • 12 spatii de incarcare a autoturismelor electrice

Asa cum promiteam la inceputul lunii ianuarie, una din premierele pe care le vom avea anul acesta pentru infrastructura de transport, consta in executia intregii autostrazi A7 in acelasi timp, iar aceasta premiera se concretizeaza”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

In octombrie 2022, CNAIR a anuntat ca a desemnat un nou castigator pentru constructia Lotului 3 (Pietroasele-Municipiul Buzau) al Autostrazii Ploiesti-Buzau (sectiune a A7). Ofertantul desemnat castigator este asocierea NUROL INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (LIDER DE ASOCIERE) – MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S., cu pretul de 1.093.470.823,76 lei fara TVA.

Anterior, ministrul Grindeanu anunta in luna martie 2022 ca a fost desemnat castigatorul contractului pentru constructia lotului 3 (Pietroasele – Municipiul Buzau) al autostrazii Ploiesti-Buzau (A7), in valoare de peste 947,7 milioane de lei. Ofertantul desemnat castigator atunci era Asocierea DRUM ASFALT SRL (lider de asociere) – ILGAZ INSAAT TICARET A.S. – OPR ASFALT SRL – OBRAS PUBLICAS Y RAGADIOS SA – TRAMECO SA, cu pretul de 947.745.642,28 lei fara TVA.

Autostrada Moldovei va fi primul drum de mare viteza care va lega Moldova de Muntenia si reprezinta cel mai mare proiect de infrastructura finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

A7 Ploiesti – Buzau este alcatuita din: Lotul 1, Ploiesti (Dumbrava)-Mizil; Lotul 2, Mizil-Pietroasele; Lotul 3 Pietroasele – Buzau.

Articolul precedent6 OFERTANTI PENTRU PROIECTUL DE LARGIRE DE LA CHITILA-MOGOSOAIA – Lucrarile costa 85,5 milioane lei fara TVA si dureaza un an
Articolul următorS-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU CONSTRUCTIA CENTURII COMARNIC – Lucrarile, castigate de romani, costa 236,7 milioane lei fara TVA si ar putea fi gata anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.