POLONEZII VOR ATERIZA PE AEROPORTUL DIN ORADEA – LOT conecteaza Aeroportul din Oradea la reteaua internationala de transport aerian, prin Varsovia

Compania poloneza LOT Polish Airlines va efectua, incepand din 3 iunie, patru zboruri saptamanale Oradea – Varsovia si retur in zilele de luni, miercuri, vineri si sambata. Biletele au fost puse in vanzare pe site-ul operatorului. Oradea face astfel un pas semnificativ in conectarea la reteaua internationala de transport aerian, prin legatura cu Varsovia, capitala Poloniei, cel mai mare hub din Europa central-estica, cu zeci de destinatii din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada si Asia.

Preturile biletelor sunt stabilite de compania aeriana. In cazul in care operarea curselor nu va fi profitabila, Consiliul Judetean Bihor va compensa cheltuielile cu serviciile aeriene si cheltuielile aferente operatiunilor pe aeroporturile din Oradea (OMR) si Varsovia (WAW).

Zborurile pe ruta Oradea – Varsovia vor fi operate de LOT Polish Airlines de 4 ori pe saptamana. Vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor, Calin Gal, si reprezentantii companiei aeriene au semnat la finalul saptamanii trecute, la Aeroportul International Oradea, contractul valabil pe o perioada de patru ani.

Cursa catre Varsovia creeaza legaturi puternice intre Oradea si restul lumii si deschide oportunitati importante pentru comunitatea locala. In primul rand, bihorenii vor avea o conexiune foarte buna cu vestul Europei, America si Asia. Vor fi dezvoltate, de asemenea, schimburi de afaceri, turism si cultura intre Oradea si Varsovia si nu numai. Activitatea Aeroportului International Oradea va creste semnificativ odata cu introducerea noilor curse”, a declarat Calin Gal, vicepresedintele Consiliului Judetean Bihor.

Cursele vor fi operate cu aeronave de tip Embraer E 70 (76 de locuri), E 75 (82 sau 86 de locuri), E 90 (106 locuri) si E 95 (112 sau 118 locuri).

Noua ruta catre Oradea marcheaza a treia destinatie pentru LOT Polish Airlines in Romania, dupa Bucuresti si Cluj-Napoca. Locuitorii judetului Bihor si ai regiunii vor avea asigurata conexiunea nu doar cu Varsovia, ci si cu alte aeroporturi din Polonia, vestul Europei, America si alte destinatii”, a declarat Wojciech Worona, directorul adjunct al LOT Polish Airlines.

La semnarea contractului au participat trei reprezentanti ai companiei LOT Polish Airlines, respectiv Wojciech Worona, director adjunct, Semko Bayer, Network Planning Specialist, si Jakub Malecki, director general pentru Romania si Republica MoldovaAu mai fost prezenti Razvan Horga, directorul Aeroportului International Oradea, si Mihai Jurca, city managerul Municipiului Oradea.

Articolul precedentLUCRARI DE PESTE 20 MILIARDE LEI – Guvernul aloca 20,1 miliarde lei pentru reabilitarea caii ferate Craiova- Drobeta Turnu Severin-Caransebes
Articolul următorDRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Lucrarile la tronsonul 4 Colonesti-Oarja sunt pe jumatate gata. Umbrarescu trebuie sa termine drumul in acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.