TRONSONUL DE AUTOSTRADA PASCANI-SUCEAVA INTRA INTR-O ETAPA NOUA – Pe 30 martie incep investigatiile arheologice

Realizarea segmentului Pascani – Suceava din Autostrada A7 intra intr-o etapa noua, anunta Consiliul Judetean Iasi.

Incepand cu data de 30 martie, reprezentantii companiei care elaboreaza studiul de fezabilitate si proiectul tehnic al autostrazii A7, vor incepe investigatiile arheologice.

Lucrarile vor fi efectuate pe teritoriul urmatoarelor UAT-uri: Municipiul Pascani, Valea Seaca, Tatarusi si Lespezi, in vederea executarii lucrarilor pentru definitivarea studiilor.

Ca si pana acum, va exista tot sprijinul din partea noastra pentru a acorda asistenta companiei care elaboreaza SF-ul si a facilita comunicarea cu autoritatile locale„, a spus presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe.

Autostrada ”Moldova” A7 si Autostrada ”Unirii” A8 se vor intersecta in apropierea Municipiului Pascani.

Autostrada Pascani – Suceava are o lungime de 61,86 km. Traseul autostrazii se desfasoara intre limitele a 13 UAT-uri.

Valoare contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate si a proiectului tehnic este in valoare de 11,72 milioane lei, fara TVA.

Data inceperii este octombrie 2020.

Investigatiile geotehnice au fost demarcate in luna septembrie 2021, dar au fost sistate in perioada 20 decembrie 2021 – 5 ianuarie 2022.

Pana in luna ianuarie 2022 au fost realizati aproximativ 2.405 m din totalul de 9.256 m.

Sunt prevazute 5 noduri rutiere pe traseul autostrazii ( Nod rutier Heci, Nod rutier Dolhasca, Nod rutier Roscani, Nod rutier viitorul Drum Expres Suceava – Botosani, Nod rutier Aeroport Suceava) si un drum de legatura de circa 6 kilometri care va asigura legatura A7 cu DN29 si cu Aeroportul International Suceava.

Articolul precedentROMATSA ISI CUMPARA CARBURANT – Compania lanseaza o licitatie deschisa de 3,5 milioane lei
Articolul următorOFICIALI AMERICANI, IN VIZITA LA AEROPORTUL DIN BRASOV – In luna mai incepe constructia turnului de control

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.