DRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Lucrarile la tronsonul 4 Colonesti-Oarja sunt pe jumatate gata. Umbrarescu trebuie sa termine drumul in acest an

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anuntat in acest weekend ca stadiul lucarilor la tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti a ajuns la 48%. Constructorul roman (Spedition UMB, a omului de afaceri Dorinel Umbrarescu) trebuie sa finalizeze drumul in acest an.

Mobilizare buna pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitesti (DX12)! Constructorul roman (Spedition UMB) a reluat lucrarile in santier si a ajuns la un stadiu fizic de 48%. Tronsonul de 31,82 km (Colonesti-Oarja), care va face legarura cu A1 (autostrada Bucuresti – Pitesti) trebuie deschis anul acesta (2024)”, a scris pe Facebook directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Acesta a postat si imagini VIDEO de pe santier pentru a prezenta stadiul lucrarilor.

Teoretic, la finalul acestui an vom putea circula pe toti cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitesti.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

DX12 este primul drum expres aflat in constructie in Romania, pe traseul Pitesti – Slatina – Craiova, cu o lungime totala planificata de 121,18 km.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 2 a fost deschis integral circulatiei in 2022.

Drumul Expres Craiova – Pitesti, Tronsonul 4 – Colonesti – Pitesti (A1)

Lungime: 31,8 km (+ drum de legatura cu DN65)

Descriere: 2x(2×3,5) m / Acostamente 2×1,5 m / Banda mediana 3,00 m

Constructor: SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade

Valoare: 755 milioane lei (fara TVA) – valoare actualizata

Data inceperii: 15 noiembrie 2021 (12 luni proiectare + 24 luni executie)

Termen de finalizare: decembrie 2024

 

Articolul precedentPOLONEZII VOR ATERIZA PE AEROPORTUL DIN ORADEA – LOT conecteaza Aeroportul din Oradea la reteaua internationala de transport aerian, prin Varsovia
Articolul următorVIITORUL PASAJ DE PESTE A1 PRINDE CONTUR – AKTOR a montat sectiunea centrala a viitorului pasaj peste A1. Urmeaza sudura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.