VIITORUL PASAJ DE PESTE A1 PRINDE CONTUR – AKTOR a montat sectiunea centrala a viitorului pasaj peste A1. Urmeaza sudura

Echipa de constructori de la Aktor Romania, parte a Grupului Intrakat, a finalizat montarea tuturor celor sase grinzi metalice care formeaza sectiunea centrala a viitorului nod rutier peste autostrada A1 de langa Ciorogarla. Acest pasaj se construieste pe lotul 3 al Autostrazii A0 Bucuresti Sud.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, operatiunea de montare a celor sase grinzi metalice, cu o greutate de 25 de tone fiecare, a inceput vineri dimineata si s-a finalizat sambata dupa-amiaza, dupa cum se poate vedea in imaginile disponibile aici. Urmatoarea operatiune este sudarea grinzilor si a structurii, planificata pentru urmatoarele 10-11 zile.

Dupa finalizare, pasajul peste A1 va cantari peste 540 de tone si va necesita 5 tone de vopsea de protectie, potrivit lui Bogdan Mezei, directorul de proiect al santierului Aktor de pe L3 A0 Sud.

De asemenea, pentru constructie au fost necesari peste 10.000 metri liniari de cordon de sudura, echivalent cu aproape intreaga lungime a plajei din Mamaia si Navodari impreuna.

Pentru aceasta operatiune, traficul rutier a fost deviat pe Autostrada A 1 Bucuresti – Pitesti la km. 18 pe bretelele laterale construite chiar pe marginea Autostrazii A1, dupa cum a anuntat vineri CNAIR. Restrictiile de circulatie sunt planificate sa fie ridicate pe 26 aprilie.

In paralel, Aktor lucreaza la toate cele 11 structuri, poduri si overpass-uri, monteaza grinzile metalice si la pasajul CFR, executa ultimele lucrari pentru terasamente, asterne stratul de BSC. Constructorul a inceput si lucrarile de asfaltare.

Peste 500 de muncitori si ingineri de toate specializarile, cu aproximativ 270 de echipamente si masini precum: excavatoare, buldozere, macarale grele, betoniere, masini de forat coloane pentru lucrari de fundare, si autocamioane, lucreaza non-stop acolo, in peisajul plat din sud-vestul Bucurestiului, pe o fasie de pamant si pietris lunga de 18 km, astfel incat sa puteti conduce la toamna pe o autostrada ce va ocoli traficul sufocant din Capitala.

In acest moment, constructorul grec isi mentine termenul de dare in trafic in septembrie 2024.

Aktor Romania dezvolta mai multe proiecte semnificative in tara, precum reabilitarea si modernizarea tronsonului de cale ferata Apata-Cata, parte a liniei de cale ferata Brasov – Sighisoara, in consortiu cu Alstom si Arcada.

Aktor Construction este membru al Grupului Intrakat, lider in Grecia in sectoarele de constructii, infrastructura, concesiuni/parteneriate public-private (PPP), surse regenerabile de energie (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliara, proiecte de mediu si tehnologii digitale, cu o prezenta semnificativa in Europa de Sud-Est, listata la Bursa de Valori din Atena din 2001.

Redam in continuare imagini de la santierul Aktor de pe A1:

Articolul precedentDRUM EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Lucrarile la tronsonul 4 Colonesti-Oarja sunt pe jumatate gata. Umbrarescu trebuie sa termine drumul in acest an
Articolul următorAUTOSTRADA SUDULUI FILIASI-LOGOJ – CNAIR a primit sapte oferte pentru studiul de fezabilitate aferent lotului 4 Caransebes-Lugoj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.