LUCRARI DE PESTE 20 MILIARDE LEI – Guvernul aloca 20,1 miliarde lei pentru reabilitarea caii ferate Craiova- Drobeta Turnu Severin-Caransebes

Guvernul a decis sa aloce 20,1 miliarde lei pentru reabilitarea liniei feroviare Craiova- Drobeta Turnu Severin-Caransebes. Proiectul privind reabilitarea liniei feroviare Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebes este parte a Coridorului Orient/Est – Mediteraneean si face parte din Master Planul General de Transport al Romaniei (MPGT).

Masura adoptata de Guvern deblocheaza reabilitarea liniei feroviare Craiova – Drobeta Turnu Severin  – Caransebes, precizeaza Ministerul Transporturilor.

Prin acest demers, Guvernul deblocheaza realizarea unui proiect important de infrastructura feroviara. Necesitatea actualizarii indicatorilor a intervenit in urma modificarii solutiilor tehnice aprobate initial, modificare determinata printre altele de majorarea pretului materialelor de constructii in contextul crizei mondiale in domeniu, cresterea preturilor pe pietele de energie electrica si gaze naturale, a combustibilului, transporturilor de marfuri, elemente ce au impact direct in productia si distributia tuturor produselor utilizate in constructii”, arata Ministerul Transporturilor.

Pentru cei 225,287 de km ai obiectivului de infrastructura, Guvernul a aprobat ca valoarea totala a investitiei sa se ridice la peste 20 de miliarde lei iar perioada de realizare sa fie de 60 de luni.

Actualizarea acestor indicatori a fost necesara in contextul cresterii pretului materialelor de constructii, a preturilor energiei electrice si gazelor naturale, dar si a transporturilor de marfuri. Pentru reabilitarea celor aproximativ 225 de km de cale ferata (in maximum 60 de luni) sunt acordate acum peste 20 de miliarde lei (suma asigurata prin PT)”, afirma ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sumele destinate acestui obiectiv se asigura din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (P.T.) 2021 – 2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, din veniturile proprii ale Companiei Nationale de Cai Ferate „C.F.R.” – S.A, precum si din alte surse legal constituite, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

Articolul precedentAUTOSTRADA PASCANI-SUCEAVA – Executivul a aprobat indicatorii pentru autostrada ce va strabate judetele Iasi, Botosani si Suceava. Autostrada de 62 km va costa peste 9 miliarde lei
Articolul următorPOLONEZII VOR ATERIZA PE AEROPORTUL DIN ORADEA – LOT conecteaza Aeroportul din Oradea la reteaua internationala de transport aerian, prin Varsovia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.