POD NOU IN CLUJ – Vechiul pod de pe drumul judetean DJ 172F va fi demolat

Consiliul Judetean Cluj a demarat constructia unui pod provizoriu peste paraul Bandau, pe drumul judetean DJ 172F, la km 13+150, in localitatea Mica. Vechiul pod situat pe drumul judetean DJ 172F va fi demolat in vederea construirii unuia nou.

La propunerea expertilor, forul administrativ judetean a decis demolarea vechiului pod situat pe acest drum judetean si construirea unuia nou, pe acelasi amplasament.

Necesitatea reconstruirii complete a noului pod a fost determinata de starea avansata de degradare in care acesta se afla”, precizeaza CJ Cluj.

Valoarea estimata a contractului este de 2.341.000 de lei, finantarea fiind asigurata din bugetul forului administrativ judetean.

Podul provizoriu va avea o lungime de 18,4 metri si va dispune de o singura banda de circulatie cu o latime de 3,5 metri si un trotuar pietonal cu o latime de 1,5 metri, arata CJ Cluj.

Traficul rutier se va desfasura alternativ pe cele doua sensuri de circulatie, accesul pe pod fiind coordonat cu semafoare instalate la ambele capete ale podului.

Dorim ca in cel mai scurt timp, dupa finalizarea podului provizoriu, sa demaram constructia noului pod care va asigura o circulatie fluida, in conditii de siguranta”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

De asemenea, podul provizoriu va fi prevazut cu parapete de protectie in lungime de 25 de metri pe ambele parti ale podului si de mana curenta pe partea cu trotuarul pietonal.

Durata maxima de executie a lucrarilor este de 6 luni.

Articolul precedentCEA MAI ASTEPTATA INVESTITIE DIN JUDET – DN 7 Baldana-Titu se extinde la patru benzi si incep lucrarile de extindere si pe DN 71 Baldana-Targoviste
Articolul următorMICROBUZE ELECTRICE IN IASI SI BRASOV – Judetul Iasi cumpara 26 de microbuze electrice pentru elevi, Consiliul Judetean Brasov cumpara 28 microbuze electrice pentru scolile din judet

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.