MICROBUZE ELECTRICE IN IASI SI BRASOV – Judetul Iasi cumpara 26 de microbuze electrice pentru elevi, Consiliul Judetean Brasov cumpara 28 microbuze electrice pentru scolile din judet

Autoritatile locale fac licitatii pentru achizitia de microbuze electrice destinate transportului elevilor la scoala.

Consiliul Judetean Iasi a scos la licitatie achizitia de microbuze electrice. 26 de microbuze electrice de 16+1 locuri vor fi achizitionate prin finantare PNRR, asigurand un transport modern si ecologic pentru elevii din 26 de comune din judet.

Comunele beneficiare sunt: Al. I. Cuza, Andrieseni, Ciortesti, Costesti, Costuleni, Cotnari, Cozmesti, Dagata, Dobrovat, Erbiceni, Gorban, Gropnita, Lespezi, Lungani, Miroslava, Ruginoasa, Schitu-Duca, Sinesti, Siretel, Stolniceni-Prajescu, Tibana, Tibanesti, Todiresti, Victoria, Vladeni si Voinesti.

Investind in transportul scolar electric, facem un pas important in directia imbunatatirii sistemului de invatamant. Elevii nostri merita cele mai bune conditii pentru dezvoltarea lor armonioasa, iar o conditie esentiala este sa le oferim un transport sigur si modern”, a precizat presedintele CJ Iasi, Costel Alexe.

De asemenea, Consiliul Judetean Brasov cumpara 28 microbuze electrice pentru scolile din judetul Brasov.

Microbuzele verzi vor asigura transportul elevilor din 27 de localitati apartinand judetului Brasov, si anume: Vama Buzaului, Teliu, Sinca, Harseni, Budila, Bunesti, Jibert, Cata, Cincu, Racos, Maierus, Comana, Ungra, Crizbav, Augustin, Apata, Recea, Lisa, Halchiu, Ticus, Vulcan, Homorod, Hoghiz, Prejmer, Moieciu, Ucea si Tarlungeni (2 microbuze).

Judetul Brasov este beneficiarul contractului de finantare nerambursabila a proiectului „Microbuze verzi in scolile din judetul Brasov”, finantat prin Programul National de Redresare si Rezilienta, Componenta C15: Educatie.

In baza acestui proiect, administratia judeteana a lansat in SEAP procedurile de achizitii pentru 28 microbuze electrice de capacitate diferita, structurate pe trei loturi, astfel:

1 microbuz electric cu 8 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilitati), estimat la 246.920 lei (fara TVA);

8 microbuze electrice cu 16 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilitati), cu o valoare estimata la 9.098.696 lei;

19 microbuze electrice cu 22 locuri (din care un loc pentru persoane cu dizabilitati), cu o valoare estimata de 20.826.894 lei.

Termenul de livrare al microbuzelor este stabilit pentru o perioada de maximum 6 luni de la data emiterii ordinului de livrare, dar nu mai tarziu de 31 august 2024.

Realizarea acestei investitii a aparut ca o solutie de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera cu impact negativ asupra mediul inconjurator, prin asigurarea mobilitatii prin microbuze electrice, prietenoase cu mediul si cu un consum energetic redus, asigurand astfel mijloace de deplasare pentru elevii aflati in zone cu populatie scazuta, facilitand accesul la educatie de calitate a acestora si protejarea mediului in acelasi timp”, arata Consiliul Judetean Brasov.

Proiectul accesat de CJ Brasov este in valoare totala de 35.905.288,82 lei, fonduri 100% nerambursabile.

Articolul precedentPOD NOU IN CLUJ – Vechiul pod de pe drumul judetean DJ 172F va fi demolat
Articolul următorAUTOSTRADA DE NORD A CAPITALEI – Constructorul chinez poate incepe lucrarile pe Lotul 3 din A0 Nord. A fost emis acordul de mediu pentru Lotul 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.