AUTOSTRADA DE NORD A CAPITALEI – Constructorul chinez poate incepe lucrarile pe Lotul 3 din A0 Nord. A fost emis acordul de mediu pentru Lotul 4

Constructorul chinez China Civil Engeneering Construction Corporation poate incepe lucrarile partial pe Lotul 3 al Autostrazii de Nord a Capitalei. Este primul sector de drum construit de o companie chineza in Romania. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a emis autorizatia de construire pentru Etapa I: km 39+000 – km 41+230 – Nod rutier DN2, anunta secretarul de stat din minister, Irinel Scriosteanu.

Traseul Lotului 3 Nord este cuprins pe teritoriul judetului Ilfov intre DN2 in dreptul localitatii Afumati si DN3, in zona localitatii Cernica. Termenul pentru finalizarea lucrarilor pe Lotul 3 este sfarsitul anului 2024.

Vesti bune despre Autostrada Bucurestiului A0 Nord. Avem vesti importante si bune despre sectorul de nord al Autostrazii Bucurestiului A0, dupa cum urmeaza:

  1. Constructorul chinez poate incepe lucrarile partial pe Lotul 3 Nord.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a emis Autorizatia de Construire pentru Etapa I: km 39+000 – km 41+230 – Nod rutier DN2, necesara pentru inceperea lucrarilor de executie a 2,3 km din 8,6 km aferenti Lotului 3 Nord al Autostrazii Bucurestiului A0”, spune Scriosteanu.

Scopul prioritizarii acestei portiuni din Lotul 3 Nord consta in facilitarea folosirii descarcarii traficului rutier de pe A0 dinspre A3 (Lotul 2 Nord) spre DN2, astfel incat sa putem circula pe intregul Lot 2 Nord, dat in trafic partial la sfarsitul anului trecut.

Totodata, si Primaria comunei Afumati, prin primarul Gabriel Dumanica, au fost emise doua Autorizatii de Construire, una pentru amenajarea organizarii de santier si una pentru construirea unui sens giratoriu provizoriu pe DN2 in scopul asigurarii legaturii rutiere intre A0 si DN2.

Constructorul este compania China Civil Engeneering Construction Corporation (CCECC), iar acesta va fi primul sector de drum construit de o companie chineza, in cadrul caruia va executa:

  • 8,6 km lungime
  • nod rutier la intersectia cu DN2 Bucuresti-Urziceni (km 40+230)
  • 7 structuri (pasaje, poduri)
  • parcare de scurta durata

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat pe 9 februarie 2024 proiectul pentru Autorizatia de Construire pentru 2,3 km din lotul 3 al A0 Nord.

Facem pasi concreti pentru asigurarea conexiunii rutiere pe A0 Nord intre A3 si DN2! Am avizat astazi proiectul pentru Autorizatia de Construire pentru 2,3 km din lotul 3 al A0 Nord, astfel incat sa punem deschide circulatia si pe cei aproximativ 9 km din lotul 2 finalizati in 2023! Practic, constructia acestor 2,3 km va face posibila descarcarea de pe autostrada in DN2 pana la finalizarea constructiei celor 8,6 km dintre Afumati si Pantelimon„, a scris directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, pe 9 februarie.

Descarcarea traficului in DN2 se va realiza printr-un sens giratoriu elipsa, cu asigurarea tuturor relatiilor.

De asemenea, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a emis zilele acestea acordul de mediu pentru Lotul 4 Nord. Aici constructor este Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL.

  1. A fost emis Acordul de Mediu pentru Lotul 4 Nord.

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului ANPM a emis zilele acestea Acordul de Mediu care cuprinde si restul lucrarilor afectate acum de ariile protejate, precum pasajul peste autostrada DJ301 si podul peste Lacul Cernica.

Autorizatia de Construire – Etapa I pentru executia lucrarilor, care cuprinde autorizarea lucrarilor in zonele neafectate de modificarile Acordului de Mediu, prin aparitia ariilor protejate Lacul si Padurea Cernica, a fost emisa anul trecut, conform careia antreprenorul, Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, va construi:

  • Pasaj peste calea ferata Bucuresti Sud – Oltenita (km 51+077), care are o lungime de 504 m
  • Pod pe autostrada peste Lacul Cernica si drum de exploatare la km 49+157 (o prima parte din pod: Culeea C1, Pilele P1 si P2), care are o lungime de 1274 m

Urmeaza sa emitem si aici Autorizatia de Construire pentru aceasta etapa, iar constructorul sa inceapa lucrarile”, afirma Scriosteanu.

Lotul 4 Nord al A0 are o lungime de 4,47 km, iar traseul acestuia se desfasoara pe teritoriul judetului Ilfov intre DN3 si inceputul nodului rutier A2 (Bucuresti-Constanta), pe raza localitatilor Pantelimon si Cernica. Dupa ce Autostrada Bucurestiului intersecteaza DN3 la km 47+550, traseul acesteia se continua ocolind proprietatea Manastirii Cernica, intersecteaza DJ301 si apoi traverseaza Lacul Cernica.

Articolul precedentMICROBUZE ELECTRICE IN IASI SI BRASOV – Judetul Iasi cumpara 26 de microbuze electrice pentru elevi, Consiliul Judetean Brasov cumpara 28 microbuze electrice pentru scolile din judet
Articolul următorBANI EUROPENI PENTRU LOCOMOTIVE NOI – Autoritatea pentru Reforma Feroviara primeste 204 milioane euro fonduri nerambursabile pentru inlocuirea locomotivelor vechi si ca sa cumpere trenuri noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.