CEA MAI ASTEPTATA INVESTITIE DIN JUDET – DN 7 Baldana-Titu se extinde la patru benzi si incep lucrarile de extindere si pe DN 71 Baldana-Targoviste

Cea mai asteptata investitie din judetul Dambovita este largirea la patru benzi a drumului national DN 7 Baldana-Titu. Constructorii lucreaza la extinderea la patru benzi a DN7 Baldana-Titu, iar in cel mai scurt timp vor incepe lucrarile de extindere la 4 benzi a DN71 Baldana-Targoviste, anunta Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

In ceea ce priveste DN 7, luna trecuta constructorii au lucrat la terasamentul parcarii de lunga durata, la santurile si la podurile de pe traseu. Incepusera atunci largirea drumului si in intravilanul localitatii Lunguletu. La mijlocul lunii februarie, stadiul fizic al lucrarilor se apropia de 30 de procente dar secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Ionut Savoiu, spunea ca este necesara o mobilizare mai buna pentru recuperarea intarzierilor.

De asemenea, la finalul lunii februarie 2024 a fost emis avizul favorabil pentru Autorizarea Executarii Lucrarilor de Construire aferent obiectivului „Modernizare DN71 cu largire la 4 benzi pe Sector1: Baldana Targoviste „. La acel moment, Savoiu anunta ca urmeaza in scurt timp si emiterea a autorizatiei pentru primele lucrari de relocarea a utilitatilor.

Se lucreaza la extinderea la 4 benzi a DN7 Baldana-Titu! In cel mai scurt timp vor incepe lucrarile de extindere la 4 benzi a DN71 Baldana-Targoviste! Se lucreaza la proiectul tehnic de modernizare a DN71 Targoviste-Sinaia, etapa care precede lucrarile de executie! Fara indoiala, modernizarea a 124,3 km de drumuri nationale care strabat judetul nostru, proiecte cu o valoare totala de 2.666.000.000 lei, aproximativ 538.000.000 euro, arata, in cel mai concret mod, nivelul record al investitiilor publice. Accentuez! Cel mai mare buget alocat investitiilor publice de dupa Revolutie! De asemenea, in urmatorii 5 ani, vom avea la nivel national investitii de peste 150 miliarde euro! Din aceasta suma, in Dambovita, vor fi finantate si proiectele care vor consolida rolul judetului nostru de motor economic al regiunii”, a precizat Corneliu Stefan, presedintele Consiliului Judetean Dambovita.

Lucrarile pe DN 7 Baldana-Titu, care se desfasoara pe tronsonul de 21,4 km, mai prevad construirea a 4 poduri noi, reabilitarea altor 3, dar si amenajarea de parcari de scurta durata pe ambele parti. Efortul investitional este de 58 milioane euro.

Proiectul este realizat in asociere de Asocierea Cosedil Spa – Chirulli Andrea Impresa Individuale – S.C. Total Road S.R.L. – S.C. Bit Invest S.R.L, constructorul din Italia avand la dispozitie sase luni pentru proiectare si 20 de luni pentru executie.

In octombrie 2023 a fost turnata prima portiune de asfalt din cei 21,4 km ai drumului national DN 7 Baldana-Titu.

Lucrarile pe DN7 Baldana – Titu vin in completarea proiectului de largire la patru benzi a 44 de km ai drumului national DN 71 Baldana-Targoviste. Valoarea obiectivului de investitii este aici de 1 miliard de lei.

Valoarea totala a lucrarilor se ridica la 288 milioane lei si constau in:

  • extinderea la 4 benzi a 21,4 km ai DN 7 BALDANA-TITU;
  • construirea a 4 poduri noi si reabilitarea altor 3;
  • amenajarea de parcari de scurta durata pe ambele sensuri.

Totodata, este semnat contractul de modernizare a celor 58,8 km ai DN71, drum national care leaga Targoviste de Sinaia. Contractul are o valoare de 1.378.000.000 de lei.

Sunt trei investitii majore pentru judetul Dambovita! Am reusit sa le deblocam si iata ca am ajuns si la faza de turnare de covor asflatic!”, a explicat presedintele CJ Dambovita in octombrie 2023.

Articolul precedentAUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Lucrarile la tronsonul 2 Boita – Cornetu incep in aceasta primavara
Articolul următorPOD NOU IN CLUJ – Vechiul pod de pe drumul judetean DJ 172F va fi demolat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.