AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI – Lucrarile la tronsonul 2 Boita – Cornetu incep in aceasta primavara

Lucrarile la tronsonul 2 al Autostrazii Sibiu- Pitesti incep in aceasta primavara. Presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu, spune ca a avut o intalnire cu reprezentantii constructorului lotului 2 al autostrazii Sibiu – Pitesti, care au dat asigurari ca sunt in grafic cu proiectarea si ca in aceasta primavara vor incepe lucrarile la acest tronson.

Contractul de 4,2 miliarde lei pentru lotul 2 Boita – Cornetu (31 km lungime) a fost semnat in februarie 2022. Lucrarile ar trebui finalizate in 2028.

Lotul 2 al autostrazii Sibiu-Pitesti este cel mai dificil lot de autostrada din Romania si se vor construi 49 de poduri si viaducte, 7 tuneluri si un ecoduct in zona Lazaret.

Pe acest tronson de drum sunt tuneluri cu o lungime totala de 5 kilometri. Cel mai lung tunel este cel de la Caineni, de 1,6 km.

Am fost astazi la Caineni, la organizarea de santier a constructorului Lotului 2 al autostrazii Sibiu-Pitesti, pentru un bilant cu privire la evolutia lucrarilor pe acest tronson. Pentru o buna colaborare, la aceasta intalnire, alaturi de constructorul Mapa Cengiz, au fost invitati reprezentati ai institutiilor publice de la nivelul judetului Valcea: Institutia Prefectului, Inspectoratul Judetean de Politie, Primaria Racovita, Primaria Caineni si personalul tehnic din cadrul Consiliului Judetean Valcea. Acest tronson de autostrada este cel mai dificil, cu o lungime totala de peste 31 km. Pe aceasta sectiune se vor construi 49 de poduri si viaducte, 7 tuneluri si 1 ecoduct in zona Lazaret. A fost o intalnire productiva in care am facut o evaluare la zi a stadiului in care ne aflam si am primit asigurari din partea constructorului ca proiectarea se va termina curand si ca lucrarile efective vor incepe in aceasta primavara. De asemenea, in urma discutiilor, am solicitat sa se ia masurile necesare pentru a evita crearea de ambuteiaje in zonele prin care trec utilajele constructorului. Asa cum am mai spus, autostrada nu trece pe deasupra judetului, este un proiect de o importanta majora atat pentru Valcea, cat si pentru Romania si ma intereseaza ca lucrarile sa fie finalizate la termenul stabilit”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Valcea, Constantin Radulescu.

Asocierea de companii turce Mapa Insaat Ve Ticaret AS Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS a fost desemnata castigatorul licitatiei pentru proiectarea si executia lucrarilor de constructie a sectiunii 2 din autostrada Sibiu – Pitesti, intre Boita si Cornetu, cu pretul de 4,25 miliarde lei fara TVA.

Sursa de finantare este din fonduri europene nerambursabile.

Durata de proiectare si executie a acestei sectiuni este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare si 50 de luni durata de executie lucrari.

Durata de garantie a lucrarilor este de 120 de luni.

Traseul are o lungime de 31,33 km.

Aceasta sectiune contine urmatoarele lucrari principalele: 49 de poduri si viaducte; 7 tuneluri cu lungimi cuprinse intre 250 m si 1.590 m; ecoduct in zona localitatii Lazaret.

Articolul precedentSTRAZI REABILITATE IN STREHAIA – 33 de strazi din Strehaia vor fi modernizate cu 24 milioane lei
Articolul următorCEA MAI ASTEPTATA INVESTITIE DIN JUDET – DN 7 Baldana-Titu se extinde la patru benzi si incep lucrarile de extindere si pe DN 71 Baldana-Targoviste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.