UN NOU AEROPORT SE CONSTRUIESTE IN AZERBAIJAN – Presedintele tarii viziteaza santierul. Aeroportul va fi gata in 2025

Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, si prima doamna Mehriban Aliyeva au vizitat santierul unde se construieste Aeroportul International Lachin, pentru a verifica progresul inregistrat la acest proiect, scrie publicatia News.az.

Aeroportul International Lachin, construit pe teritoriul satului Gorchu din districtul Lachin, va fi cel mai inalt aeroport din Azerbaidjan deasupra nivelului marii.

Directorul general al AzVirt LLC, Kamil Aliyev, i-a informat pe seful statului si pe prima doamna despre lucrarile desfasurate la aeroport. AzVirt este unul dintre cei mai mari constructori din Azerbaidjan.

Piatra de temelie a Aeroportului International Lachin a fost pusa in anul 2021, iar constructia este programata sa fie finalizata in 2025.

Pista Aeroportului va avea 3.000 de metri lungime si 60 de metri latime. Aeroportul, care se construieste langa satul Gorchu, la o altitudine de 1.800 de metri deasupra nivelului marii, va fi unul dintre cele mai inalte aeroporturi din spatiul post-sovietic.

Proiectat in conformitate cu standardele internationale, terminalul aeroportului, care ocupa o suprafata de 5.000 de metri patrati, va putea deservi 200 de pasageri pe ora.

Trebuie remarcat faptul ca distanta intre Aeroportul International Lachin pana la orasul Lachin este de 38,1 km, iar pana la orasul Shusha este de 75 km si la orasul Kalbajar este de 59,2 km.

Articolul precedent7 OFERTE PENTRU TRONSONUL DE 41 KM DINTRE POARTA SALAJULUI SI NUSFALAU – Contractul este estimate la 7,48 miliarde lei fara TVA
Articolul următorPRIMIM BANI EUROPENI PENTRU TRENURI ELECTRICE – 52 milioane euro pentru achizitia a 37 de trenuri electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.