PRIMIM BANI EUROPENI PENTRU TRENURI ELECTRICE – 52 milioane euro pentru achizitia a 37 de trenuri electrice

Romania primeste bani sa cumpere 37 de trenuri electrice. Peste 52 de milioane euro din Fondul European de dezvoltare regionala vor fi alocate pentru a sprijini achizitionarea a 37 de trenuri electrice pentru 13 rute interregionale din Romania, in urma aprobarii acestui proiect de catre Comisia Europeana.

”Noile rame feroviare vor avea un impact pozitiv asupra intregii retele de cale ferata din Romania. Sporirea frecventei si a confortului calatoriilor, precum si stimularea utilizarii trenurilor sunt importante pentru coeziunea teritoriala si sociala, facilitand accesul tuturor la locuri de munca si la servicii publice. Acest lucru imbunatateste sustenabilitatea transporturilor, contribuind astfel la tranzitia verde. Politica de coeziune actioneaza impreuna cu autoritatile romane pentru a pune in aplicare obiectivele Pactului verde european”, spune comisarul pentru coeziune si reforme, Elisa Ferreira.

Introducerea acestor trenuri electrice de ultima generatie va imbunatati conectivitatea si confortul calatorilor si va reduce emisiile generate de transporturi.

Cu o capacitate de minimum 300 de calatori pe tren, aceasta investitie va imbunatati semnificativ calitatea serviciilor feroviare de pe principalele coridoare feroviare interregionale electrificate care leaga Bucurestiul de centre de activitate regionale precum Arad, Cluj-Napoca, Constanta, Brasov, Timisoara, Iasi, Galati, Craiova, Petrosani si Suceava.

Articolul precedentUN NOU AEROPORT SE CONSTRUIESTE IN AZERBAIJAN – Presedintele tarii viziteaza santierul. Aeroportul va fi gata in 2025
Articolul următorINVESTITIE DE 60 DE MILIOANE DE LEI IN PORTUL CONSTANTA – Se deschide circulatia pe drumul dintre Poarta 10 si Poarta 10 bis, extins cu fonduri europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.