7 OFERTE PENTRU TRONSONUL DE 41 KM DINTRE POARTA SALAJULUI SI NUSFALAU – Contractul este estimate la 7,48 miliarde lei fara TVA

Sapte oferte au fost depuse pentru a castiga contractul pentru proiectarea si executia celor 41 km dintre Poarta Salajului si Nusfalau, inclusiv Tunelul Meses, din cadrul Autostrazii Transilvania.

Valoare estimata este de 7,48 miliarde lei fara TVA, iar finantare va fi asigurata din Fonduri Europene Nerambursabile, spune directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Interes major pentru castigarea contractului de proiectare si executie a sectiunilor Poarta Salajului – Zalau si Zalau – Nusfalau (inclusiv tunel rutier Meses)!”, anunta Pistol.

Acesta insira si ofertele depuse.

Pana astazi, la termenul limita de depunere a ofertelor, 7 operatori economici s-au inscris pentru a castiga contractul pentru proiectarea si executia celor 41 km dintre Poarta Salajului si Nusfalau, inclusiv Tunelul Meses:

– Asocierea SA & PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE S.R.L. – EURO-ASFALT d.o.o (Romania – Bosnia Hertegovina)

– WEBUILD SPA – MILANO (Italia)

– IC IÇTAS INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. (Turcia)

– Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)

– MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

– Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNSAAT A.S. (Turcia)

– Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia)

Contractul pentru constructia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioada de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare si 60 de luni pentru etapa de executie a lucrarilor).

Contractul prevede inclusiv constructia a 65 de viaducte, poduri si pasaje (in lungime totala de aproximativ 13 km) si a Tunelului Meses (in lungime de 2,89 km).

De oferte vorbeste si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Au fost depuse 7 oferte pentru constructia sectorului din Autostrada Transilvania care cuprinde si tunelul Meses! CNAIR a anuntat astazi depunerea pentru proiectarea si executia subsectiunilor Poarta Salajului- Zalau (inclusiv Tunel rutier la profil de autostrada in zona Meses) si Zalau- Nusfalau (cu o lungime totala de 41 de km). Fiecare dintre constructorii si proiectantii din Romania- Bosnia Hertegovina, Turcia si Italia care au depus oferte au in fata lor o imensa provocare. Vorbim de o lucrare extrem de complexa ce implica executia faimosului Tunel Meses (cu doua galerii) in lungime de 2,89 km si cu 2 benzi de circulatie pe sens, precum si constructia a 65 de viaducte, poduri si pasaje”, spune Grindeanu.

Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectarii si 60 executiei.

Sursa de finantare va fi asigurata din Fonduri Europene Nerambursabile.

Articolul precedentGARA DE NORD VA FI MODERNIZATA DE CONSTRUCTORI ROMANI – Contractul se ridica la 419,85 milioane lei fara TVA
Articolul următorUN NOU AEROPORT SE CONSTRUIESTE IN AZERBAIJAN – Presedintele tarii viziteaza santierul. Aeroportul va fi gata in 2025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.