TURCII VOR FINALIZA TRONSONUL 1 DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Contractul se ridica la 439,29 milioane lei fara TVA. Italienii de la Tirrena Scavi au lasat lucrarile la 57%

CNAIR a semnat contractul pentru finalizarea lucrarilor de constructie ale tronsonului I din Drumul Expres Craiova-Pitesti. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret ve Sanayi Anonim Sirketi – Strade Bauunternehmung S.R.L. – Visio Construction Works SRL va termina de costruit drumul inceput de italienii de la Tirrena Scavi.

Asocierea turco – romana are la dispozitie 18 luni pentru finalizarea constructiei celor 17,7 km dintre Craiova si Robanesti.

Garantia lucrarilor va fi de 10 ani.

Valoarea contractului este de 439,2 milioane lei fara TVA. Sursa de finantare o reprezinta fondurile europene nerambursabile.

In data de 21.12.2022 am reziliat contractul cu Tirrena Scavi S.p.A Italia avand in vedere ritmul defectuos de realizare a lucrarilor si neindeplinirea de catre antreprenor a prevederilor contractuale”, spune directorul general al CNAIR, Cristian Pistol.

Stadiul lucrarilor executate de antreprenorul italian la momentul rezilierii contractului era de 57,06%.

Asocierea turco – romana trebuie sa finalizeze lucrarile pe cei 17,7 km in 18 luni. Iar, conform contractului, lucrarile vor avea o garantie de 10 ani. La momentul rezilierii contractului anterior, stadiul lucrarilor era, in decembrie 2022, de 57,06%”, spune la randul sau, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

In momentul finalizarii, tot DEx 12 (Craiova-Pitesti) va avea o lungime de peste 121 de km.

Anul trecut a fost deschisa circulatia pe Tronsonul 2 (39,85 km), intre Robanesti si Valea Mare.

In prezent, sunt in executie Tronsonul 3 (31,75 km), intre Valea Mare si Colonesti, si Tronsonul 4 (31,82 km), Colonesti- Oarja- Pitesti.

Pe Tronsonului 3 progresul fizic a ajuns la 76% si, desi termenul contractual de finalizare este 2024, antreprenorul si-a asumat deschiderea obiectivului la sfarsitul anului 2023, spune Grindeanu.

Tronsonul 4 a ajuns la un stadiu fizic de 22%, iar deschiderea circulatiei este programata pentru anul viitor (2024).

Articolul precedentASFALT DE 110 MILIOANE EURO – Se asfalteaza ultimul lot din Drumul Strategic
Articolul următorAUTOSTRADA MIERCUREA NIRAJULUI – LEGHIN – Studiul de fezabilitate ar putea fi avizat luna aceasta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.