AUTOSTRADA MIERCUREA NIRAJULUI – LEGHIN – Studiul de fezabilitate ar putea fi avizat luna aceasta

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, anunta ca s-au facut pasi importanti pentru constructia sectiunii Miercurea Nirajului – Leghin, din Autostrada A8.

Prestatorul (INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A) si-a asumat ca va inainta rapid toata documentatia astfel incat pana la sfarsitul lunii august ea sa fie avizata de Consiliului Tehnico- Economic al CNAIR, spune seful Companiei de Drumuri.

Pistol a avut o sedinta de lucru in care a discutat despre finalizarea si predarea catre CNAIR a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Targu-Mures-Targu Neamt, sectiunea Miercurea Nirajului – Leghin.

Dupa parcurgerea tuturor etapelor de avizare a indicatorilor tehnico-economici, CNAIR va promova urmatoarele etape necesare realizarii acestui obiectiv, adauga Pistol.

Autostrada Targu Mures – Targu Neamt (211,1 km), parte a A8, este impartita in 3 sectiuni, astfel:

– Sectiunea Targu Mures – Miercurea Nirajului (24,4 km): finantare PNRR,

– Sectiunea Miercurea Nirajului – Leghin (156,8 km): finantare PT,

– Sectiunea Leghin – Targu Neamt (29,9 km): finantare PNRR.

Ofertele depuse pentru atribuirea contractului de proiectare si executie a sectiunii Targu Mures – Miercurea Nirajului sunt in evaluare si estimam ca in prima parte a lunii septembrie vom desemna castigatorul”, adauga seful CNAIR.

Pentru sectiunea Leghin – Targu Neamt, Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL a fost desemnata castigatoare (19 iulie 2023), dar rezulultatul a fost contestat.

La ora actuala CNAIR asteapta ca CNSC sa dea o decizie in ceea ce priveste acest important proiect finantat prin PNRR.

Pentru sectiunea de autostrada Targu Neamt- Iasi – Ungheni (93 km), vreau ca studiul de fezabilitate sa fie finalizat anul acesta (inclusiv cu obtinerea Acordului de Mediu), asa cum si-a asumat prestatorul”, mai spune Pistol.

A8, Autostrada Unirii va avea o lungime de peste 304 km (de la Targu Mures la Ungheni) si va asigura legatura cu Republica Moldova prin noul pod peste Prut de la Ungheni, pentru a carui proiectare si executie a fost deja lansata licitatia.

Articolul precedentTURCII VOR FINALIZA TRONSONUL 1 DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Contractul se ridica la 439,29 milioane lei fara TVA. Italienii de la Tirrena Scavi au lasat lucrarile la 57%
Articolul următorAPAR NOI STATII DE INCARCARE PENTRU MASINI ELECTRICE – 15 statii de incarcare a masinilor electrice vor fi instalate in judetul Ilfov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.