APAR NOI STATII DE INCARCARE PENTRU MASINI ELECTRICE – 15 statii de incarcare a masinilor electrice vor fi instalate in judetul Ilfov

Consiliul Judetean Ilfov a obtinut o noua finantare nerambursabila prin care va construi 15 statii de incarcare a vehiculelor electrice si plug-in hybrid, in opt orase si comune ilfovene.

Cererea a fost depusa la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), in cadrul programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant. AFM a aprobat suma eligibila de 2,85 milioane lei, spune Stefan Radulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov.

Cele 15 statii de incarcare vor fi amenajate in urmatoarele localitati: Bragadiru (trei), Cornetu (una), Chiajna (una), Mogosoaia (una), Snagov (doua), Gruiu (una), Cernica (una), Tunari (una), Buftea (una), Copacen.i (trei).

Potrivit proiectului, fiecare statie va avea cate doua puncte de incarcare, unul care permite incarcarea in curent continuu la o putere ≥ 50 kW si unul, in curent alternativ la o putere ≥ 22 kW.

Consiliul Judetean Ilfov isi propune sa imbunatateasca mobilitatea electrica pe raza judetului, prin construirea unei retele extinse de statii de incarcare. Numarul masinilor electrice si plug-in hybrid este in continua crestere, astfel ca ne dorim sa le oferim ilfovenilor infrastructura necesara utilizarii acestora, cu impact pozitiv pentru mediul din judetul Ilfov si pentru sanatatea ilfovenilor”, spune Stefan Radulescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Ilfov.

AFM a aprobat si alte proiecte depuse de primarii din Ilfov. Comuna Berceni primeste finantare de 1,7 milioane de lei, comuna Domnesti, 570.000 de lei, comuna Cernica, 743.975 de lei, comuna Stefanestii de Jos, 542.893,89 de lei, comuna Gradistea, 372.285 de lei, comuna Clinceni, 373.600 de lei, comuna Dascalu, 363.340 de lei, comuna Snagov, 372.145,49 de lei, orasul Pantelimon, 1,13 milioane lei, orasul Chitila, 1,33 milioane lei, si comuna Afumati, 623.612,43 de lei.

Articolul precedentAUTOSTRADA MIERCUREA NIRAJULUI – LEGHIN – Studiul de fezabilitate ar putea fi avizat luna aceasta
Articolul următorGRINDEANU, IN CONTROL PE CALEA FERATA – Ministrul Transporturilor someaza constructorul care reabiliteaza calea ferata Gurasada – Simeria sa termine lucrarile anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.