GRINDEANU, IN CONTROL PE CALEA FERATA – Ministrul Transporturilor someaza constructorul care reabiliteaza calea ferata Gurasada – Simeria sa termine lucrarile anul viitor

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cere o mai buna mobilizare pentru finalizarea lucrarilor in 2024 pe tronsonul feroviar Gurasada – Simeria, parte a Coridorului feroviar Rin-Dunare. Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, a efectuat o vizita de lucru in statia CFR Simeria. Demnitarul a fost insotit de catre Cristian Pistol, director general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), si Ion-Alexandru Simu, director general al CFR S.A.

Proiectul de modernizare derulat in statia CFR Simeria vizeaza refacerea retelei de cale ferata, restaurarea cladirii garii (monument istoric), reconstructia pasarelei pietonale spre oras si a pasajului subteran care asigura accesul calatorilor spre si dinspre peroane.

Am solicitat atat constructorului, dar si conducerii CFR Infrastructura, ca in primul semestru al anului 2024-toate lucrarile de reabilitare pe acest tronson sa fie finalizate, astfel sa avem o cale ferata optimizata si integrata cu reteaua feroviara de peste granita. Gara Simeria este un important nod feroviar, care va beneficia de anul viitor de un modern Centru Operational de Conducerea a Circulatiei, care va fi conectat cu centrele operationale din Arad si Brasov, dar si de o Hala de mentenanta la standarde europene pentru intretinerea si repararea utilajelor feroviare, iar calatorii se vor bucura de conditii civilizate intr-o cladire monument istoric modernizata”, spune ministrul Sorin Grindeanu.

Anul acesta, insa, constructorul va trebui sa finalizeze si partea de suprastructura feroviara pentru ultimele 4 linii din statie, iar CFR Infrastructura sa ia toate masurile necesare pentru operationalizarea circulatiei pe toate cele 8 linii noi din aceasta statie, adauga oficialul.

Cladirea de calatori din statia Simeria are un stadiu de executie de 60%, ceea ce inseamna ca in prima parte a anului 2024, pentru ca nu mai acceptam intarzieri, acest obiectiv sa fie redeschis publicului calator!”, adauga ministrul Transporturilor.

Impreuna cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, si cu alte oficialitati judetene, ministrul transporturilor si infrastructurii, Sorin Mihai Grindeanu, a vizitat santierul din statia CFR Simeria, unde a dorit sa evalueze stadiul lucrarilor de modernizare a infrastructurii de cale ferata, incluse in proiectul de reabilitare a tronsonului Simeria – Gurasada (41 km), parte componenta a Coridorului IV Pan European.

In cadrul vizitei, a avut loc o discutie intre ministrul Sorin Mihai Grindeanu si presedintele Laurentiu Nistor pe marginea investitiilor din judetul Hunedoara cuprinse in Programul Investitional pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport pentru perioada 2021-2030, implementat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. Discutiile s-au axat atat pe stadiul lucrarilor aflate in derulare, cat si pe proiectele care urmeaza sa fie implementate.

In faza de proiectare se afla tronsonul de autostrada Margina-Holdea (9 km), iar in pregatire sunt deja o serie de proiecte de modernizare destinate infrastructurii de transport. Printre acestea se numara realizarea legaturii TransRegio Hunedoara-Santuhalm-A1, pentru realizarea careia a fost semnat deja acordul cu ministerul si care va asigura o noua iesire la autostrada, reconfigurarea intersectiei DN 7 cu DN 76 (descarcarea A1) – zona Soimus, realizarea sensului giratoriu de la intersectia DN7 cu DJ 700A la Simeria (zona OMV), finalizarea lucrarilor din statiile CFR Simeria si Deva, reabilitarea liniei de cale ferata Filiasi-Targu Jiu-Simeria, precum si modernizarea aerodromului de la Deva (Saulesti).

In a doua jumatate a anului viitor se va circula cu viteze de 160 km/h de la Curtici spre Sighisoara (…) Bani pe zona de CFR vor fi mult mai multi decat pe zona de rutier, fiind un transport verde. Dar asta nu inseamna ca nu se va face descarcarea de pe A1 la Santuhalm. Vom face si intersectia de la Soimus, acolo descarcarea se va face pe forma agreata de autoritatile locale, chiar daca este mai costisitoare”, a declarat ministrul Sorin Mihai Grindeanu, la finalul vizitei de la Simeria.

Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a vorbit de importanta finalizarii DN 66A Uricani – Baile Herculane, cu cei 18 kilometri cat au mai ramas pe tronsonul Campusel – Izvoarele Cernei. Presedintele Laurentiu Nistor a subliniat ca modernizarea integrala a caii de acces prezinta un potential major pentru dezvoltarea turistica a intregii zone pe care o strabate, iar in realizarea sa se va tine cont de respectarea cu strictete a conditiilor de mediu impuse de existenta celor doua parcuri nationale si a siturilor Natura 2000 din zona.

Articolul precedentAPAR NOI STATII DE INCARCARE PENTRU MASINI ELECTRICE – 15 statii de incarcare a masinilor electrice vor fi instalate in judetul Ilfov
Articolul următorSTADIUL CENTURILOR NOJORID SI SANTANDREI A AJUNS LA 20% – Cele doua centuri costa 84,39 milioane fara TVA. Nu exista legaturi suficiente cu orasul Oradea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.