ASFALT DE 110 MILIOANE EURO – Se asfalteaza ultimul lot din Drumul Strategic

Lucrarile de asfaltare a ultimului lot din Drumul Strategic aflat in executie se apropie de final. Constructorii mai au de turnat un sector de trei kilometri din stratul de uzura situat in extravilanual localitatilor Mascateni (Albesti) si Trusesti.

Drumul Strategic masoara 106 kilometri, reprezentand peste 16% din totalul retelei de drumuri judetene din Botosani. Primele doua loturi ale acestei axe rutiere, Lotul 1 (Mihalaseni – Dobarceni – Dangeni, respectiv Calarasi – Rauseni – Sipote) si Lotul 3 (Gorbanesti – Blandesti – Sulita – Lunca – Todireni) au fost receptionate, in timp ce pe Lotul 2 (Rauseni – Hlipiceni – Todireni – Albesti – Trusesti – Dangeni – Hanesti) lucrarile au un stadiu fizic de realizare de peste 95%.

Proiectul Drumului Strategic din Botosani este cel mai avansat proiect de infrastructura rutiera finantat prin Programul Operational Regional din regiunea Moldovei.

Valoarea actualizata a Drumului Strategic este de 110 milioane de euro, din care 63 de milioane de euro este finantarea europeana, iar 47 de milioane de euro sunt asigurate de catre Consiliul Judetean.

Aceasta portiune va fi finalizata imediat ce echipele care executa santurile vor finaliza lucrarile la hidraulica drumului pe acest sector. In paralel, se lucreaza la realizarea marcajelor, montarea semnelor de circulatie si a parapetelor. Tot pe final sunt si lucrarile la trotuare si asigurarea acceselor pe proprietati. Ritmul lucrarilor este sustinut, constructorii fiind decisi sa finalizeze cat mai repede si bine acest lot”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani, precizand ca este proiect important pentru dezvoltarea judetului.

Pe langa echipa de proiect a Consiliului Judetean, constructori, proiectanti, diriginti de santier, supervizori, un rol foarte important in succesul acestui proiect l-au avut si reprezentantii locuitorilor comunelor prin care trece Drumul Strategic. Propunerile lor si problemele pe care le-au sesizat cu celeritate au fost receptionate si rezolvate, astfel incat, la final, sa avem un drum cat mai bun si care sa corespunda celor mai inalte exigente”, a mai spus Doina Federovici.

La randul sau, vicepresedintele CJ Botosani, Dorin Birta, spune ca prin modernizarea Drumului Strategic se rezolva una dintre cele mai grave probleme ale retelei de drumuri judetene, care a ajuns la un nivel bun, comparabil cu cel din judetele dezvoltate.

Vom continua sa punem accent pe lucrarile de infrastructura rutiera, Consiliul Judetean Botosani avand in implementare mai multe proiecte in acest sens”, a declarat Dorin Birta.

Articolul precedentS-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU TRENURILE ELECTRICE DE 2 MILIARDE DE LEI – Trenurile trebuie sa ajunga in Romania pana in 2025
Articolul următorTURCII VOR FINALIZA TRONSONUL 1 DIN DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Contractul se ridica la 439,29 milioane lei fara TVA. Italienii de la Tirrena Scavi au lasat lucrarile la 57%

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.