SE MONTEAZA PRIMELE GRINZI PE CENTURA BEIUS – Drumul costa 269 milioane lei

Primele grinzi pe centura orasului Beius din judetul Bihor au fost montate, anunta presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan. Lucrarile au inceput in februarie si se inregistreaza un ritm bun de lucru. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri.

Pe santierul centurii municipiului Beius, ieri au fost montate primele grinzi la podul ce traverseaza Crisul Negru, in amonte de oras”, spune Ilie Bolojan.

De saptamana aceasta, dupa ce vor fi completate grinzile de la primele doua deschideri, se va trece la realizarea armaturilor.

Multumesc constructorilor pentru ritmul bun al lucrarilor!”, adauga Bolojan.

Consiliul Judetean Bihor a emis, pe 17 februarie 2023, ordinul de incepere a lucrarilor la Centura Beius.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Soseaua va avea doua benzi de circulatie, cate una pe sens, iar profilul transversal cuprinde urmatoarele caracteristici: latimea partii carosabile – 7 metri + supralargiri, latimea benzii de incadrare – 2 x 0,75 metri, latimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Lucrarile la Centura Beius – Etapa I au inceput in luna februarie 2023. Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri.

Etapa II a Centurii Beius va avea o lungime de 2 kilometri, inspre localitatea Delani si doua benzi, cate una pe sens, din DN76. Noul tronson va face legatura intre Centura Beius si DJ 764 Beius – Rosia – Alesd si va asigura accesul catre viitorul Parc Industrial Beius.

In data de 2 februarie s-a semnat, la Beius, contractul cu Drum Asfalt (leader), Ilgaz Insaat Ticaret Anonim Sirketi, Obras Publicas y Regadios, OPR Asfalt.

Durata de executie a lucrarilor la proiectul de investitie „Varianta ocolitoare a Municipiului Beius” a fost stabilita la 18 luni, de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fara TVA.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational de Infrastructura Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Articolul precedentDRUM MODERNIZAT IN TARA FAGARASULUI – Reabilitarea DJ 109 Beclean – Luta – Ludisor a costat 32,3 milioane lei
Articolul următorCFR VA AVEA PIERDERI URIASE SI IN ACEST AN – CFR pregateste investitii de 3,43 miliarde lei in calea ferata si estimeaza pierderi de aproape 1 miliard de lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.