ROMANIA VA AVEA TREI NAVE PENTRU TRANZITUL PE CANALUL SULINA – Contractele depasesc 50 milioane lei. Navele vor fi construite in Romania

Romania va avea inca trei nave tehnice care vor contribui la cresterea capacitatii de tranzit pe Canalul Sulina. Ministerul Transporturilor vrea in acest sens sa cumpere un sistem modern de semnalizare senal si trei nave tehnice. Valoarea contractelor va depasi 50 milioane lei (circa 10 milioane euro).

In vederea cresterii capacitatii de tranzitare a canalului Sulina, precum si a cresterii sigurantei navigatiei pe acest sector de Dunare, avem in lucru 1) achizitia unui sistem modern de semnalizare senal pe Canalul Sulina si 2) achizitia a trei nave tehnice”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Astfel, a fost semnat deja contractul pentru furnizarea unei pilotine maritime, care va fi folosita pentru transportul pilotilor, in valoare de 8.806.000 lei, iar termenul de livrare a acesteia este de 5 luni.

In plus, s-a mai semnat inca un contract pentru livrarea a doua nave tehnice, ce vor fi folosite in activitatea de semnalizare a senalului, pe sectorul cuprins intre Sulina si portul Braila. Valoarea contractului pentru achizitia celor 2 nave este de 41.227.669 lei, avand ca termen de livrare 5 luni.

Societatile cu care au fost semnate contractele de achizitie a celor 3 nave tehnice sunt romanesti, iar navele vor fi construite in Romania, spune secretarul de stat.

De asemenea, in luna aprilie, in baza unui Acord de Parteneriat cu Guvernul Francez, Romania a primit din partea Frantei o nava pilotina, necesara transportarii pilotilor intre uscat si bordul navelor pe care le piloteaza pe Canalul Sulina si Dunarea maritima.

Precum este cunoscut, cresterea capacitatii de tranzitare a canalului Sulina, precum si cresterea sigurantei navigatiei pe acest sector de Dunare, reprezinta o prioritate importanta pentru Guvernul Romaniei, avand in vedere ca Dunarea reprezinta o artera foarte importanta de transport”, mai spune oficialul.

Luna trecuta a fost o luna record pentru Canalul Sulina, fiind tranzitat de cel mai mare numar de nave (476).

Pentru achizitia unui sistem modern de semnalizare senal pe Canalul Sulina au fost depuse 2 oferte din partea unor companii din Spania si Marea Britanie la sfarsitul lunii trecute, iar in acest moment se afla in procedura de evaluare, adauga Scriosteanu.

Articolul precedentROMATSA SI-A PREGATIT UN BUGET COLOSAL IN ACEST AN – Veniturile sunt estimate la 1,37 miliarde lei, iar profitul net la aproape 3 milioane lei
Articolul următorSE REPARA STRAZILE DIN BUCURESTI – Timp de sase luni se vor repara 78 de strazi in toate sectoarele. Primaria vrea sa cumpere si 250 de tramvaie noi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.