SE REPARA STRAZILE DIN BUCURESTI – Timp de sase luni se vor repara 78 de strazi in toate sectoarele. Primaria vrea sa cumpere si 250 de tramvaie noi

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, anunta ca a demarat un amplu proces de reparatii a strazilor din toate cele 6 sectoare ale Capitalei. Inca de saptamana trecuta, Administratia Strazilor Bucuresti a inceput lucrarile de reparatii la carosabil si pe trotuare. Primarul nu precizeaza care este valoarea acestor lucrari.

Astfel, timp de 6 luni, se va interveni pe 78 de artere din Bucuresti, printre care Soseaua Pipera, Soseaua Fundeni, Soseaua Pantelimon, Soseaua Mihai Bravu, Bd. Unirii, Splaiul Unirii, Splaiul Independentei, Bd. Timisoara. De asemenea, sunt reparate trotuarele aferente unui numar de 24 de strazi si bulevarde. In aceeasi perioada, se traseaza marcaje rutiere pe 50 de artere intens circulate precum Soseaua Kiseleff, Bd. Aviatorilor, Bd. Charles de Gaulle, Calea Floreasca, Bd. Mihai Bravu, Soseaua Grozavesti, Splaiul Independentei, Bd. Poligrafiei, Bd. Bucurestii Noi”, spune Nicusor Dan.

Totodata, se traseaza marcaje specifice unitatilor de invatamant in jurul a 24 de scoli, gradinite si licee, precum Colegiul National Mihai Viteazu, Scoala nr. 56, Scoala nr. 24, Scoala nr. 27, Scoala nr. 139, Scoala nr. 147, Soala nr. 130, Gradinita nr. 245.

In cadrul lucrarilor, se monteaza si indicatoare rutiere “trecere pentru pietoni” cu lampi cu leduri si alimentate de la panou fotovoltaic care marcheaza trecerile pentru pietoni in 80 de locatii.

De asemenea, Consiliul General a votat studiul de oportunitate pentru 250 de tramvaie noi in Bucuresti. Acestea ar fi in plus fata de cele 100 de la Astra, dintre care au venit deja 40.

Sursa de bani nu a fost stabilita inca, dar primarul se declara optimist.

Sunt optimist ca vom gasi finantarea din fonduri europene si din imprumuturi”, adauga primarul.

Articolul precedentROMANIA VA AVEA TREI NAVE PENTRU TRANZITUL PE CANALUL SULINA – Contractele depasesc 50 milioane lei. Navele vor fi construite in Romania
Articolul următorDRUMUL DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ – Proiectanti romani castiga contractul de 22,29 milioane de lei, fara TVA, pentru a realiza studiul de fezabilitate al lotului Domasnea-Caransebes de 45 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.