PASAJ NOU PESTE CALEA FERATA DIN BRASOV – Comisia de circulatie a avizat traseul pasajului care va face legatura dintre Tractorul nou si Bulevardul Grivitei

Comisia de circulatie a avizat traseul pasajului care va face legatura dintre Tractorul nou si Bulevardul Grivitei din Brasov. Pasajul va lega str. I. C. Bratianu si b-dul Grivitei, prin supratraversarea caii ferate, va avea doua benzi pe sens si piste pentru biciclete.Comisia de circulatie a avizat in sedinta traseul viitorului pasaj rutier care va face legatura intre zona noua a cartierului Tractorul si b-dul Grivitei, aceasta fiind o alternativa la str. 13 Decembrie pentru locuitorii acestui cartier.

Valoarea contractului pentru intocmirea studiului de fezabilitate pentru pasajul rutier cartier Tractorul – B-dul Grivitei este de 1.210.378,13 lei, la care se adauga TVA.

Primarul din Brasov, Allen Coliban, spera ca la inceputul anului viitor sa stie cat va costa aceasta investitie importanta pentru brasoveni, pentru a o include in proiectul de buget pe anul 2024.

Conform proiectului prezentat de firma care realizeaza documentatiile, TPF Inginerie SRL, pasajul va face legatura dintre str. I.C. Bratianu si b-dul Grivitei, supratraversand calea ferata Bucuresti – Brasov – Sighisoara. Intersectia cu b-dul Grivitei se va face in zona dintre magazinul de bricolaj (Black Sea) si viitoarea fabrica de sisteme electronice a companiei germane DIEHL.

Suntem in prima etapa a realizarii studiului de fezabilitate, cea a obtinerii avizelor si a realizarii studiului topografic si a celui geotehnic. Speram ca pana la sfarsitul lunii octombrie sa avem toate aceste documente, dupa care urmeaza etapa de realizare a SF-ului. Obiectivul nostru este ca la inceputul anului viitor sa avem indicatorii-tehnico economici pentru aceasta investitie, pentru a o include in proiectul de buget pe anul 2024. Este un proiect important pentru Brasov, mai ales pentru ca asigura o conexiune mai buna a cartierului Tractorul, in special a zonei noi, cu restul orasului. Vedem in fiecare zi, la orele de varf, ce se intampla pe strada 13 Decembrie. De aceea trebuie sa implementam solutii pentru descongestionarea traficului de pe aceasta artera de circulatie, mai ales ca vorbim de zona cu cea mai mare dinamica de dezvoltare rezidentiala, fara sa blocam alte zone cum era cazul pasajului de la Sala Sporturilor, care ar fi blocat bulevardul Garii”, a explicat primarul Allen Coliban.

Lucrarile de proiectare sunt realizate de Firma TPF Inginerie SRL, impreuna cu TPF Getinsa Euroestudios SL Madrid-Bucuresti, in calitate de tert sustinator. TPF Inginerie este parte a grupului TPF, cu sediul in Bruxelles, care activeaza in 54 de tari, pe 5 continente, grup cu aproape 5.000 de angajati si o cifra de afaceri de 281 de milioane de euro in 2022.

Specificatii tehnice generale pentru pasaj:

  • inaltime de siguranta peste calea ferata: min. 7,50 m;
  • numarul de benzi pentru circulatia auto: cate 2 benzi pe sens;
  • pista de biciclete pe ambele sensuri;
  • trotuar pe ambele sensuri;
  • dispozitive de iluminat rutier pe ambele sensuri;
  • panouri fonoabsorbante.

Proiectantul va trebui sa elaboreze studiul de fezabilitate, ce va include devizul general si antemasuratoarea, documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate in Certificatul de Urbanism, sa asigure depunerea si sustinerea acestora la avizatori, sa elaboreze studiul topografic vizat de OCPI, studiul geotehnic, studiul de trafic, studiul de solutii de alimentare cu energie electrica si analiza cost beneficiu.

Predarea documentatiilor se va face astfel:

– in termen de 60 de zile de la transmiterea ordinului de incepere a serviciilor de proiectare, faza SF, se va preda: documentatia tehnica pentru obtinerea avizelor si acordurilor, studiul topografic vizat de OCPI si studiul geotehnic;

– in termen de 90 de zile de la eliberarea ultimului aviz/acord se va preda studiul de fezabilitate, in forma completa. Serviciile de asistenta tehnica se vor asigura pana la finalizarea procedurii de achizitie a serviciilor pentru elaborarea urmatoarelor faze de proiectare.Articolul precedentGRINDEANU SI CIOLACU, IN CONTROL PE A7 – La finalul anului viitor vom circula pe autostrada intre Buzau si Focsani, iar din 2025 si intre Focsani si Bacau. Constructorii primelor doua loturi ale Autostrazii Ploiesti-Buzau, amenintati cu sanctiuni 
Articolul următorINVESTITII NOI IN INFRASTRUCTURA – Drumurile comunale vor fi modernizate cu sute de milioane de lei prin Programul „Anghel Saligny”. LISTA cu drumurile care vor fi modernizate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.