TRAFIC DECONGESTIONAT SPRE FRONTIERA – Se fac ultimele finisaje la drumul Socodor-Nadab, care preia traficul spre vama. Drumul va functiona ca sosea de centura a orasului Chisineu-Cris

Se fac ultimele finisaje la drumul Socodor-Nadab, pe care se circula. Este un drum nou construit de Consiliul Judetean, de 5 km, si va functiona ca sosea de centura a orasului Chisineu-Cris.

Scoatem o parte din traficul greu din Chisineu-Cris, prin acest drum, si scurtam legatura dintre zona industriala Nadab si comuna Socodor. Soseaua de centura a orasului Chisineu-Cris se va intersecta si cu drumul expres Arad-Oradea. Acest drum va prelua si o parte din traficul inspre vama Varsand de pe drumul national 79 Arad-Oradea si va scurta, astfel, accesul catre acest punct de trecere a frontierei”, spune Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Presedintele Iustin Cionca, anunta ca a semnat pe 16.02.2021, contractul pentru construirea drumului judetean Socodor-Nadab. Este vorba despre un drum nou, de 5 km, cu valoarea de 8,3 milioane lei, care va include si soseaua de centura a orasului Chisineu Cris, va scoate traficul greu din Chisineu Cris si va scurta drumul dintre zona industriala Nadab si comuna Socodor.

Consilierii judeteni au aprobat in septembrie 2023 restrictionarea tonajului, la 7,5 tone, pe drumul Socodor-Nadab, acest tronson fiind astfel destinat doar traficului usor. Apropierea inceperii lucrarilor la drumul expres Arad-Oradea, ce va implica transportarea unei cantitati foarte mari de materiale (balast, piatra), a fost principala cauza a impunerii acestor restrictii de tonaj.

Initial ne-am dorit ca acest drum sa functioneze ca si centura de sud-vest pentru Chisineu-Cris, adica scoaterea partiala a traficului greu si de tranzit din oras. Odata cu demararea si inaintarea proiectului privind drumul expres Arad-Oradea, care va modifica semnificativ traseele si rutele din zona, in special pentru traficul greu, am regandit aceasta strategie si vom restrictiona tonajul pe tronsonul Socodor-Nadab, pentru ca acesta sa deserveasca doar autovehiculele si pe cei care au terenuri in zona. Este o forma de preventie, deoarece dorim sa protejam aceasta investitie, dupa ce va fi finalizata. Prin deschiderea santierului de la drumul expres, in zona se va intensifica traficul greu, necesar transportului materialelor de constructie, in special piatra si balast”, a precizat Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad, in septembrie 2023.

Lucrarea Nadab-Socodor avea termen de finalizare luna iunie 2023.

Termenul de finalizare era de 9 luni. Soseaua de centura a orasului Chisineu Cris se va intersecta si cu drumul expres Arad-Oradea. 

De asemenea, bugetul Judetului Arad pentru anul 2024 a fost aprobat in luna februarie. Este vorba de un buget record de 1,1 miliarde lei, din care 818,5 milioane lei sunt pentru investitii. Din acestia, pentru Transport sunt alocate cele mai multe fonduri, 478,3 milioane lei (58,45%).

Articolul precedentLICITATIE DE 63 MILIOANE EURO IN INFRASTRUCTURA – Doljul anunta licitatie pentru cea mai mare modernizare a unui drum judetean
Articolul următorDRUM DE MARE VITEZA FILIASI-LUGOJ – Localitatea Slatina-Timis din Caras-Severin va avea acces la Drumul Expres Filiasi-Lugoj, pentru valorificarea potentialului turistic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.