CNAIR ACCELEREAZA PE AUTOSTRADA A3 – Compania lanseaza procedura simplificata pentru proiectarea Centrului de Intretinere si coordonare A3 – km 30+600

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat luni, 12 aprilie, procedura simplificata pentru contractul „Servicii de proiectare fazele PAC+PTE+AT si Executie lucrari pentru obiectivul: Centrul de Intretinere si Coordonare Autostrada A3 – km 30+600 si a Punctului de Sprijin Autostrada A3 – km 66+500. LOT 1: Centrul de Intretinere si Coordonare Autostrada A3 – km 30+600; LOT 2”.

Potrivit anuntului publicat in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), serviciile de proiectare pentru Centrul de Intretinere si Coordonare Autostrada A3 – km 30+600 (lot 1), incadrate la „Lucrari de constructii de cladiri pentru zone de servicii” vor costa aproximativ 12.6 milioane de lei, iar cele pentru Punctul de Sprijin Autostrada A3 -km 66+500 sunt evaluate la 7.1 milioane de lei. Valoarea totala estimata a proiectului este de19,8 milioane de lei.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 5 mai 2021.

Durata de realizare a serviciilor de proiectare, pentru fiecare lot, fazele PAC, PTE : 8 luni de la data emiterii ordinului de incepere de catre Achizitor. 2. Durata de executie a lucrarilor, pentru fiecare lot: 18 luni de la data emiterii ordinului de incepere de catre Achizitor. 3. Perioada de garantie a lucrarilor, pentru fiecare lot: min. 36 luni de la incheierea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor fara obiectiuni. 4. Contractantul este indreptatit sa solicite prelungirea duratei de executie a lucrarilor in cazul in care aceasta prelungire este afectata de volumul sau natura lucrarilor suplimentare sau de conditii climaterice nefavorabile sau de oricare alt motiv de intarziere care nu se datoreaza Contractantului si nu a survenit prin incalcarea contractului de catre acesta”, se arata in anuntul publicat de CNAIR pe SEAP.

Centrul de intretinere si coordonare (CIC) este o unitate de deservire a unui sector de autostrada, avand rolul de mentinere in stare corespunzatoare de exploatare a autostrazii si de asigurare a securitatii circulatiei rutiere in sectorul arondat, sustinand si reparatia utilajelor din dotare. Are de asemenea functiuni de coordonare a activitatii punctelor de sprijin si de supraveghere permanenta a incadrarii autostrazii in criteriile de performanta, conform ,,Normativ pentru intretinerea pe criterii de performanta a autostrazilor”

CIC este un complex tehnic care are de asemenea o serie de sarcini grupate astfel:

– supravegherea traficului, a influentei factorilor meteorologici asupra circulatiei;

– acordarea de prim ajutor in caz de accidente;

– intretinerea autostrazii pe tronsonul aferent, a spatiilor de serviciu, a marcajelor, a

instalatiilor de iluminat si a instalatiilor de telecomunicatii;

– refaceri si remedieri dupa accidente sau calamitati naturale;

– perceperea de taxe si amenzi;

– alimentarea cu combustibil a utilajelor de intretinere;

– intretinerea si repararea utilajelor din dotare, etc.

Autostrada A3 (numita si Autostrada Transilvania pe portiunea Brasov-Bors) face legatura dintre Bucuresti si iesirea spre Ungaria prin Bors. Tronsonul Brasov – Targu Mures a fost scos din planurile autostrazii, fiind inlocuit de autostrada A10 Sebes – Turda aflata in executie.

Reamintim ca in data de 22 martie 2021 Tribunalul Bucuresti a pronuntat solutia in dosarul in care compania STRACO GRUP SRL a cerut prin ordonanta presedintiala suspendarea rezilierii contractului privind constructia tronsonului Chetani – Campia Turzii din Autostrada Transilvania, dispunand blocarea efectelor instiintarii prin care Ministerul Transporturilor a incetat contractul incheiat in 2016.

Articolul precedentSANTIER PE CENTURA BUCURESTI – CNAIR modernizeaza Centura intre A1 si Bucuresti-Targoviste. Costul lucrarilor se ridica la 42 milioane lei
Articolul următorACHIZITII PUBLICE ANUNTATE DE CNAB – Compania Nationala Aeroporturi lanseaza procedura pentru servicii de bransamente electrice la Aeroportul Otopeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.