CNAIR A SEMNAT CU UMB SPEDITION PENTRU A7 – Directorul CNAIR anunta ca tronsoanelor 1 si 4 ale #Autostrazii Buzau-Focsani vor fi finalizate de constructorul roman in 2024

Au fost semnate inca doua contracte pentru constructia tronsoanelor 1 si 4 ale #Autostrazii Buzau-Focsani. Este vorba despre Tronsonul 1 (Buzau – Vadu Pasii), si Tronsonul 4 pentru care s-a alocat prin contract suma de 1,45 de miliarde de lei, fara TVA si a caror constructie urmeaza sa fie efectuata de constructorul roman Spedition UMB, detinuta de Dorinel Umbrarescu, in 20 de luni. Se preconizeaza astfel ca in anul 2024 cele doua tronsoane vor fi date in circulatie.

Anuntul a fost facut de directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, marti 6 septembrie 2022, care a precizat ca in ce priveste primul tronson, acesta are o lungime de 10,94 de km (763,72 milioane lei, fara TVA), pe care vor fi construite 4 poduri, pasaje si viaducte si un nod rutier, iar Tronsonul 4 are o lungime de 4,6 km (689,28 milioane lei fara TVA), care va include si 7 poduri, pasaje si viaducte dar si doua noduri rutiere.

Iata anuntul facut de directorul CNAIR Stefan Pistol:

„Continuam sa semnam contracte pentru constructia A7 (#Autostrada Moldovei), finantate prin #PNRR!

Am semnat acum la Focsani inca doua contracte pentru constructia tronsoanelor 1 si 4 ale #Autostrazii Buzau-Focsani, care va avea o lungime totala de 82,44 km.

Cele doua tronsoane au o lungime insumata de 15,54 km si o valoare de executie de 1,45 de miliarde de lei (fara TVA).

Constructorul roman Spedition UMB, trebuie sa finalizeze lucrarile in 20 de luni, astfel ca in anul 2024 sa putem deschide circulatia pe aceste tronsoane.

Tronsonul 1 (Buzau – Vadu Pasii), are o lungime de 4,6 km si o valoare de 689,28 milioane de lei (fara TVA).

Pe acest tronson vor fi construite 4 poduri, pasaje si viaducte si un nod rutier.

Tronsonul 4 are o valoare de 763,72 milioane de lei (fara TVA) si o lungime de 10,94 de km.

Vor fi construite pe acest tronson 7 poduri, pasaje si viaducte dar si doua noduri rutiere.

Tot astazi am semnat contractul pentru finantarea prin #PNRR a constructiei #Autostrazii Buzau-Focsani, care va avea o valoare totala de 4,9 miliarde de lei (fara TVA).

Suma alocata prin contract pentru constructia tronsoanelor 1 si 4 este de 1,45 de miliarde de lei (fara TVA).

Pe masura ce vor fi semnate si contractele pentru constructia tronsoanelor 2 si 3, contractul de finantare va fi suplimentat prin acte aditionale cu sumele necesare.

#CNAIR #AutostradaMoldovei #BuzauFocsani #PNRR #CristianPistol

Articolul precedentMETROUL PANA LA OTOPENI DEVINE REALITATE – Trei companii turcesti se angajeaza sa construiasca cele 6 statii pana la aeroport
Articolul următorCENTURA SANMARTIN – Erbasu a predat proiectul tehnic. Ministerul Transporturilor va emite luna aceasta autorizatia de construire

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.