METROUL PANA LA OTOPENI DEVINE REALITATE – Trei companii turcesti se angajeaza sa construiasca cele 6 statii pana la aeroport

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Irinel Scriosteanu anunta ca au fost depuse trei oferte pentru constructia Sectiunii 2 a Magistralei M6 de la Baneasa la Otopeni. Potrivit precizarilor facute de Irinel Scriosteanu marti, 6 septembrie 2022, cei trei ofertanti sunt trei companii turcesti, respectiv ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S. , DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. , si GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş. , urmand ca societatea castigatoare sa fie anuntata in scurt timp.

Valoarea totala a contractului este de 1,31 miliarde de lei, fara TVA si prevede proiectarea si executia lucrarilor de structura de rezistenta pentru sectiunea 2 a Magistralei M6, respectiv Tokyo – Aeroport Henri Coanda.

Redam in continuare anuntul lui Irinel Scriosteanu:

„Si sectiunea 2 a Magistralei M6 de la Baneasa la Otopeni are ofertanti.

Toate cele 3 firme calificate in procedura de licitatie pentru proiectarea si executia lucrarilor de structura de rezistenta pentru sectiunea 2 a Magistralei M6, respectiv Tokyo – Aeroport Henri Coanda, au depus ofertele la termenul stabilit.

Cei 3 ofertanti lideri sunt:

1. ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S.

2. DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.

3. GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.

Sectiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coanda are un traseu de 7,6 km si cuprinde 6 statii:

-Washington

-Paris

-Bruxelles

-Otopeni

-Ion I.C. Bratianu

-Aeroport Otopeni

Valoarea contractului este de 1,31 miliarde de lei, fara TVA.

Va reamintesc ca in sedinta de Guvern din 2 octombrie 2021 am deblocat proiectul Magistralei M6, iar la data de 19 octombrie 2021 a fost lansata licitatia.

M6 este prima linie de transport de mare capacitate care face legatura intre Nordul si Sudul Bucurestiului, prima magistrala care leaga direct Capitala de localitatile din Ilfov (Otopeni-Bucuresti-Jilava)”.

Articolul precedentTOATE ZBORURILE BLUE AIR SE SUSPENDA – Blue Air are conturile poprite si nu poate achita costurile curente
Articolul următorCNAIR A SEMNAT CU UMB SPEDITION PENTRU A7 – Directorul CNAIR anunta ca tronsoanelor 1 si 4 ale #Autostrazii Buzau-Focsani vor fi finalizate de constructorul roman in 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.