CENTURA SANMARTIN – Erbasu a predat proiectul tehnic. Ministerul Transporturilor va emite luna aceasta autorizatia de construire

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a avut o intalnire cu reprezentantii firmei care a castigat licitatia pentru proiectarea si executia Centurii Sanmartin. Compania Erbasu a finalizat si a predat proiectul tehnic, documentatie care sta la baza obtinerii autorizatiei de construire.

Licitatia pentru proiectarea si executia Centurii Sanmartin a fost castigata de asocierea formata din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VAHOSTAV – SK. Conform ofertei depuse, valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei, fara TVA. Contractul a fost semnat in luna iunie.

In cursul acestei luni, proiectul va fi trimis spre avizare in comisiile de siguranta rutiera si tehnico-economica ale Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Bihor din luna septembrie va fi supus votului proiectul de hotarare privind exproprierea suprafetelor de teren necesare investitiei.

Autorizatia de construire ar urma sa fie eliberata de Ministerul Transporturilor pana la finalul lunii septembrie.  

Ne propunem sa incepem lucrarile, pe toata lungimea centurii ocolitoare, in primele zile ale lunii octombrie. Constructorii au la dispozitie 12 luni pentru finalizarea lucrarilor. Pe traseul centurii sunt doua pasaje: un pasaj de 430 de metri lungime la intersectia cu centura Oradea si un pasaj in lungime de 720 de metri la intersectia cu drumul spre baile 1 Mai si calea ferata. Pentru finalizarea intregului proiect la termen este nevoie de o mobilizare serioasa din partea constructorilor, avand in vedere etapele tehnologice ce trebuie respectate la acest tip de lucrari. Daca nu vor aparea probleme deosebite, din toamna anului viitor circulatia rutiera la iesirea din Oradea, spre Beius si Deva, se va face fluent”, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

Soseaua va avea o lungime de 5,7 kilometri, la care se adauga bretelele rutiere de legatura de peste 2 kilometri. Latimea drumului va fi de 10 metri, cu doua benzi de circulatie, cate una pe sens. De-a lungul acestuia este prevazuta o pista de biciclete cu o latime de 3 metri.

Finantarea va fi asigurata din fonduri europene, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 – 2020.

Pe 23 iunie, Guvernul Romaniei a adoptat hotararea privind declansarea procedurilor de expropriere pentru Centura Sanmartin si aprobarea listelor proprietarilor si a tuturor imobilelor situate pe coridorul de expropriere.

Pe 3 iunie a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia proiectului „Drum de legatura intre municipiul Oradea si comuna Sanmartin”.

Drumul de ocolire va fi realizat de asocierea de firme formata din CONSTRUCTII ERBASU (Leader), DRUMURI ORASENESTI S.A., PROCONS GROUP, VÁHOSTAV – SK.

Valoarea proiectului este de 148.940.166,91 lei, fara TVA.

Constructorul are la dispozitie 14 luni pentru proiectare si executie. Termenul pentru lucrarile propriu-zise este de 12 luni.

Constructorii se vor concentra, in aceasta toamna, pe indepartarea stratului de teren vegetal, balastare si compactare.

Sunt doua pasaje supraterane mari la care vor trebui incepute, cat mai repede, lucrarile de forare a pilotilor, in asa fel incat, anul viitor, in toamna, intreaga lucrare sa fie gata.

Acest proiect face parte din reteaua de drumuri metropolitane ce vor fi executate in urmatorii 2 ani in jurul orasului Oradea.

Finantarea acestei retele este asigurata prin fonduri europene, locale si guvernamentale.

Scopul acestor noi drumuri este sa asigure o circulatie mai buna in zona, sa scurteze naveta si sa genereze noi dezvoltari in jurul Oradiei.

Articolul precedentCNAIR A SEMNAT CU UMB SPEDITION PENTRU A7 – Directorul CNAIR anunta ca tronsoanelor 1 si 4 ale #Autostrazii Buzau-Focsani vor fi finalizate de constructorul roman in 2024
Articolul următorAEROPORTUL DIN IASI ANUNTA CIFRE ISTORICE – Licitatie pentru constructia unui nou drum spre aeroport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.