SENS GIRATORIU LA AFUMATI – Pe DN2 vom avea un punct de intoarcere la iesirea din Afumati spre Urziceni

Guvernul a aprobat exproprierile pentru amenajarea unui punct de intoarcere pe DN2 la iesirea din localitatea Afumati (Ilfov) spre Urziceni.

Au fost aprobate, in sedinta Guvernului Romaniei, exproprierile tuturor imobilelor proprietate privata, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national: Amenajarea unui punct de intoarcere pe DN 2 la iesirea din localitatea Afumati spre Urziceni”, anunta secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu.

Este vorba de amenajarea unui sens giratoriu in localitatea Afumati din judetul Ilfov, care va contribui la fluidizarea circulatiei si cresterea sigurantei rutiere, intrucat, in prezent, sensurile de circulatie ale DN2 sunt delimitate prin marcaj dublu continuu, nepermitand participantilor la trafic efectuarea manevrei de intoarcere.

Sumele individuale estimate aferente despagubirilor sunt in cuantum de 190.000 lei, reprezentand un numar de 5 imobile.

HOTARARE DE GUVERN privind declansarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privata, care constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national, precum si aprobarea listei imobilelor proprietate publica a unitatilor administrativ teritoriale, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national Amenajarea unui punct de intoarcere pe DN 2 la iesirea din localitatea Afumati spre Urziceni„, arata lista cu actele normative aprobate in cadrul sedintei Guvernului Romaniei din 29 noiembrie 2022.

Amplasamentul acestei lucrari de infrastructura rutiera se afla pe raza localitatii Afumati, expropriator fiind statul roman, reprezentat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Aceasta lucrare se realizeaza la solicitarea si impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov, prin presedintele Hubert Thuma si cu Primaria comunei Afumati, prin primarul Gabriel Dumanica.

Articolul precedentPODUL DE LA BRAILA NU POATE FI INAUGURAT – Constructia megalomana ar putea fi gata in vara anului viitor
Articolul următorTRASEU CICLOTURISTIC FINANTAT PRIN PNRR – Traseul cicloturistic va avea 237 km in judetele Iasi, Vaslui I Botosani si costa 19,5 milioane euro fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.