LIPSA DE PERSONAL IN TRANSPORTURI – Se cauta 150.000 de muncitori

Industria transporturilor se confrunta cu numeroase provocari din cauza ritmului rapid al progreselor tehnologice si a nevoii urgente de a aborda schimbarile climatice. In Suedia, companiile se lupta sa tina pasul cu schimbarile si au nevoie de personal calificat pentru a reusi in viitor. Un nou raport al asociatiei Transportföretagen a dezvaluit ca industria transporturilor va avea nevoie de inca 150.000 de oameni cu seturi de abilitati diferite pana in 2035, scrie publicatia The Swedish Times.

Potrivit lui Mats Lewan, autorul raportului, tehnologia poate schimba rapid societatea, la fel cum motorul cu ardere a schimbat transportul in secolul al XX-lea. Cu toate acestea, schimbarile tehnologice de astazi sunt mai complexe si mai putin vizibile. Industria transporturilor se confrunta cu doua provocari semnificative, digitizarea si schimbarile climatice. Industria este adesea vazuta ca un raufacator al mediului, dar are potentialul de a deveni un erou ecologic.

Companii de toate dimensiunile, de la giganti istorici precum Volvo si Scania pana la startup-uri mai mici precum Einride, Cake si Heart Aerospace, conduc tranzitia catre un transport mai durabil. Cu toate acestea, aceste noi tehnologii necesita noi competente, iar companiile trebuie sa rezolve deficitul de competente pentru a atrage oameni interesati sa lucreze in sectorul transporturilor de maine.

Exista proiecte interesante in curs de desfasurare, de exemplu, nave ce folosesc energie eoliana, barci electrice, inclusiv drone si avioane electrice. Pentru aviatie, „vertiporturile” sunt dezvoltate ca mini-aeroporturi unde dronele si avioanele pot ateriza pe verticala. Aceste porturi permit suprafete mai mici in medii urbane si elimina necesitatea unei piste lungi.

In ciuda numeroaselor progrese, industria transporturilor se confrunta cu mai multe probleme, in special in ceea ce priveste electricitatea, digitalizarea, combustibilii alternativi, hidrogenul, transportul autonom si soferii. Transportföretagen a identificat mai multe domenii de actiune in raportul lor, inclusiv programele de invatamant, formarea continua a profesorilor de specialitate, mass-media educationale, sprijinul pentru studii de tranzitie, atractivitatea, cresterea egalitatii de gen si stimularea obtinerii permisului de conducere.

Caj Luoma, seful furnizarii de competente la Transportföretagen, subliniaza importanta comunicarii tranzitiei industriei catre lumea exterioara pentru a atrage mai multi oameni sa aleaga o cariera in sectorul transporturilor.

Raportul evidentiaza faptul ca sectorul transporturilor se confrunta cu o schimbare tehnica semnificativa si ca apar noi roluri si sarcini profesionale interesante. Sistemul de invatamant trebuie sa tina pasul cu dezvoltarea industriei si este responsabilitatea industriei sa creeze conditiile pentru a atrage mai multi oameni cu noi competente.

Articolul precedentSE CONSTRUIESTE UN DRUM CU PATRU BENZI CE VA LEGA DEPOUL TRAMVAIULUI 41 SI PRELUNGIREA GHENCEA – Contractul dureaza patru ani
Articolul următorSALARII COLOSALE, PROFIT MODEST LA AUTORITATEA AERONAUTICA CIVILA – Salariul mediu lunar depaseste 3.000 de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.