AUTOBUZE ELECTRICE LA CLUJ – NAPOCA – Primaria cumpara 18 autobuze electrice Solaris

AUTOBUZE ELECTRICE LA CLUJ – NAPOCA – Primaria cumpara 18 autobuze electrice Solaris

Orasul Cluj-Napoca cumpara 18 autobuze electrice, care vor face legatura dintre Cluj-Napoca si Floresti, in baza unui contract in valoare de 16 milioane de euro. A fost deja finalizata licitatie, iar termenul de livrare este 12 luni, spune primarul Emil Boc.

Cele 18 autobuze electrice articulate SOLARIS Urbino au o lungime de 18 m si capacitate de 131 persoane vor ajunge la Cluj-Napoca in urmatoarele 12 luni.

Licitatia adjudecata catre Solaris Bus & Coach SP. Z.O.O. se ridica la 83.131.020 lei si cuprinde, pe langa vehicule, 6 statii de incarcare rapida si 18 statii de incarcare lenta. Noile autobuze electrice, cu o capacitate mai mare decat cele existente deja la Cluj-Napoca, vor deservi ruta Cluj-Napoca – Floresti si rutele din municipiu, in functie de gradul de necesitati. Acestea vor avea culoarea mov, la fel ca restul mijloacelor de transport din flota Companiei de Transport Public Cluj-Napoca”, a anuntat primarul.

Pe langa aceste 18 autobuze deja finantate prin PNRR, alte 22 de autobuze vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse in cadrul altor programe operationale de finantare din fonduri europene, totalul ridicandu-se la 40 de autobuze.

Caracteristici tehnice:

– capacitate totala de transport: 131 persoane, din care 44 pe scaune

– spatiu pentru fotolii rulante

– rampa de acces

– lungime 18 m, inaltime 3,3 m, latime 2,55 m

Fiecare 3 autobuze livrate vor fi insotite de o statie de incarcare rapida compatibila cu solutiile de incarcare deja existente in cadrul flotei Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Articolul precedentINVESTITII DE 100 MILIARDE EURO IN CALEA FERATA – Franta va lansa trenuri expres de navetisti
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN 606A VA FI REABILITAT – Modernizarea tronsonului de 13 km costa peste 36 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.